Structura anului şcolar a fost modificată radical: module de învăţare, în loc de trimestre

Structura anului şcolar a fost modificată radical: module de învăţare, în loc de trimestre
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Structura anului școlar va fi schimbată radical - în loc de semestre vor exista cinci module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Tezele ar urma să dispară și să existe două evaluări standardizate, la începutul și la finalul anului școlar, însă în acest sens nu a fost luată o decizie finală, urmând să fie modificat Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Noul an şcolar va începe în prima zi de luni din septembrie (4 septembrie 2023) şi se va încheia în 16 iunie. O altă noutate este şi introducerea, pe lângă programul Şcoala Altfel, şi a programului Săptămâna Verde. Acesta va fi inclusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor.

De asemenea, Ministerul Educaţiei vrea să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, astfel încât să fie eliminate tezele semestriale, care să fie înlocuite cu evaluări standardizate, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar.

Conform noii structuri, modulul întâi de de învățare se va derula între 5 septembrie şi 21 octombrie, urmând ca toţi elevii (nu numai cei de la primar şi preprimar) să intre în vacanţa de toamnă în perioada 24-30 octombrie.

Modulul al doilea de şcoală va fi între 31 octombrie - 22 decembrie, iar vacanţa de iarnă va fi între 23 decembrie şi 8 ianuarie. Modulul al treilea va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie, iar vacanţa din februarie va avea o săptămână şi perioada va putea fi aleasă de fiecare inspectorat în parte.

Modul al patrulea va începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște iar vacanţa de primăvară va fi între 8 aprilie –23 aprilie.

Modulul al cincildea şi ultimul este programat între 24 aprilie - 16 iunie, iar vacanţa de vară între 17 iunie – 4 septembrie.

Citit 2077 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.