Premii la olimpiadele de Geografie, Limba română și Religie

Premii la olimpiadele de Geografie, Limba română și Religie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Sezonul olimpiadelor continuă, pentru gălățeni, cu rezultate bune și foarte bune anul acesta. Numeroasele distincții obținute în acest an de elevii noștri s-au îmbogățit cu premii și la Limba și literatura română, Geografie și Religie. Tuturor premianților, părinților și profesorilor lor, felicitările noastre.

Lotul gălăţean de Geografie, pe locul al treilea la nivel naţional

Lotul județean participant la Olimpiada Națională de Geografie s-a clasat pe locul al III-lea în ierarhia națională, în urma premiilor obținute. Claudia Chiriță, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Mihail Kogalniceanu", profesor Marius Puțanu, a câştigat Premiul al II-lea. Câte o Mențiune au obţinut Sebastian Necula (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Costache Negri", profesoară Gina Burghiu) şi Bianca Bănceanu (clasa a IX-a, Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu", profesoară Mariana Bulgaru). Premii speciale au primit trei elevi: Bianca Sofia Teodoru (clasa a XI-a, Liceul Teoretic "Mircea Eliade", profesoară Daniela Macsim), Elena Doană (clasa a XII-a, Colegiul Național "Costache Negri", profesoară Gina  Burghiu) și Victor Dvornic (clasa a X-a, Liceul Teoretic "Emil Racoviță", profesoară Delia Humelnicu).

Premii şi menţiuni la Naţionala de Religie

La Olimpiada Națională de Religie, Cultul Ortodox, elevii gălăţeni au obţinut rezultate de excepţie. Andrei Banea, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Vasile Allecsandri", profesoară Iuliana Aron, a obţinut Premiul I. De asemenea, palmaresul elevilor gălăţeni cuprinde şi doi elevi cu Premiul al III-lea: Ionuţ Blîndu, în clasa a XI-a la Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci, profesor Cătălin Poenaşu şi Andreea Stroiu, în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială "Dimitrie Luchian" din Piscu, profesoară Geanina Portase.

O Mențiune a fost primită de eleva Cristina Căuș de la Colegiul Național "Costache Negri" Galați, clasa a XII-a, profesoară Mioara Kirlandi, în timp ce Premiul Special a revenit Amaliei Grosu, clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din Slobozia Conachi, profesoară Soltănica Marin.

La Olimpiada Națională de Religie, Cultul Catolic, Maria Elena Crivăţ, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Galați, profesor Cristian Dumea, a fost recompensată cu Premiul al II-lea.

Premiul I la Naţionala de Limba şi Literatura Română

Lista premiilor obţinute de elevii gălăţeni la olimpiadele naţionale de anul acesta s-a îmbogăţit cu un Premiu I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru Liceu, performanţă destul de greu de atins, având în vedere caracterul subiectiv al evaluărilor la această disciplină. Eleva Alexandra Maria Mitu, în clasa a IX-a la Colegiul Național "Spiru Haret" din Tecuci, a fost răsplătită cu Premiul I, dar și cu Premiul Special. Meritul este, desigur, şi al profesoarei care a pregătit-o, Luminița Nicolau.

Citit 2896 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 01:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.