Doi elevi gălățeni, în lotul pentru Internaţionala de Lingvistică

Doi elevi gălățeni, în lotul pentru Internaţionala de Lingvistică
În stânga, Bianca-Maria Negrău, iar în dreapta, Dragoş Andrei Radu
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Rezultate foarte bune s-au obţinut anul acesta la Olimpiada Naţională de Lingvistică, atât la gimnaziu, cât şi la liceu. Mai mult decât atât, pentru prima dată în istoria învăţământului gălăţean, avem doi elevi calificaţi în lotul lărgit pentru faza internaţională a Olimpiadei de Lingvistică. Este vorba de Bianca-Maria Negrău și Dragoș-Andrei Radu, ambii elevi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Totodată, liceenii gălățeni se regăsesc printre cei care au reprezentat România la Asia Pacific Linguistics Olympiad - APLO, dar și printre cei clasaţi pe podiumul Olimpiadei Naționale de Lingvistică. Astfel, la Secțiunea Performanță (clasele IX-XII) a Olimpiadei de Lingvistică - etapa națională, au obținut Mențiune șapte elevi: Bianca-Maria Negrău, Cristi-Iulian Coca, Radu Tulei, Dragoș-Andrei Radu şi Elena Grecu de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Alexandru Eduard Necula de la Colegiul Național "Costache Negri" și Ioana Alecsandra Aldea de la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Galați. Dintre cei şapte elevi cu Menţiune, cinci s-au calificat la APLO. Dintre ei, doar Bianca Negrău şi Dragoş Radu s-au clasat în primii zece, fapt care le-a permis intrarea în lotul naţional lărgit.

Rezultate foarte frumoase au obținut şi gimnaziștii, care s-au întors cu opt medalii şi şase Menţiuni Onorabile.

Doi elevi, Maria Chetrosu de la Şcoala Nr. 28 şi Victor Corcodel de la Şcoala Nr. 22, au primit Medalia de Aur. David Domniţeanu de la CNVA şi Melissa Duman de la Şcoala Nr. 29 au câştigat câte o Medalie de Argint. Patru medalii au fost de bronz şi le-au revenit elevilor Andra Tudor de la Şcoala Nr. 29, Ioana Agata Babeş de la Şcoala din Umbrăreşti Deal, Alexandru Iorga de la CNVA şi Ioana Ramba de la Şcoala Nr. 29.

Şase Menţiuni Onorabile au fost acordate elevilor: Cosmin Constantinide de la Şcoala Nr. 28,  Alexandra Zlate de la Şcoala Nr. 13, Răzvan Surdu de la Şcoala Nr. 28, Brânduşa Stelian de la CNMK, Luca Istrate de la Şcoala Nr. 11 şi Stelian Dumbravă de la CNCN.

Citit 4653 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.