Învățământ profesional dual pentru tinerii care vor să lucreze în combinat

Învățământ profesional dual pentru tinerii care vor să lucreze în combinat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un proiect privind învățământul profesional în sistem dual – care îmbină educația vocațională cu cea tehnică – a fost lansat de Fundația GFG România, în parteneriat cu Combinatul Siderurgic Liberty Galați, fiind astfel deschise noi oportunității pentru tinerii care doresc să-și însușească o meserie, în pas cu necesitățile pe care întreprinderile și mediul de afaceri le au în ziua de azi.

Proiectul inițiat la nivelul Liberty Galați – lansat, după cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, în prezența reprezentanților Casei Regale a României - prevede înființarea unei clase de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” din Galați, formată din 20 de elevi de clasa a IX-a.

Cunoștințele teoretice predate de profesori vor fi îmbinate cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor de la Liberty Galați. Elevii vor lucra alături de experți din combinatul siderurgic pentru a-și dezvolta abilitățile tehnice, inclusiv în domeniile de avangardă, precum cele privind tehnologiile de producere a ”oțelului verde”, cu emisii reduse de carbon.

Însă, mai mult decât atât, după cum a subliniat Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance & GFG Foundation, programul de învățământ dual își propune să dezvolte atât abilități tehnice, cât și interpersonale – de comunicare, colaborare și încredere în forțele proprii.

”Elevii susținuți de Fundația GFG vor beneficia de un program personalizat dezvoltat de organizația „Rewise Learning” din Marea Britanie, care va avea ca rezultat o calificare suplimentară acreditată în Marea Britanie. Pe tot parcursul programului, accentul este pus pe consolidarea încrederii în forțele proprii, astfel încât elevii să își formeze propriile opinii și să își exprime punctele de vedere, asigurându-și succesul în societate”, a precizat reprezentanta Fundației GFG.

La rândul său, Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance, din care face și Liberty Steel, a arătat că programele de învățare sunt concepute pentru a-i implica pe elevi în comunitate, în domeniul științei și tehnologiei. ”Prin programele noastre, contribuim la formarea inovatorilor și antreprenorilor viitorului, de aceea nu cred că există un loc mai bun pentru a lansa programul de educație duală decât aici, la Liberty Galați”, a arătat Sanjeev Gupta.

“Liberty Galați se află într-un proces amplu de transformare a companiei într-un producător Greensteel până în 2030. Această transformare va fi posibilă numai cu o echipă de specialiști bine pregătiți. De aceea, suntem bucuroși să contribuim la acest proiect și să îi primim pe elevi în mijlocul echipelor noastre pentru a învăța de la cei mai buni mentori despre schimbarea industriei și despre oportunitățile profesionale ale viitorului”, a precizat Aida Nechifor, director general al Liberty Galați.

Profesorii de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” s-au arătat încântați de colaborarea cu Fundația GFG și cu Liberty Galați în dezvoltarea noilor metode de învățare din cadrul învățământului dual.

”Din toamna acestui an, deschidem în premieră cursuri inovatoare pentru viitorii electricieni, unde elevii vor învăța activ atât în sala de clasă, cât și alături de specialiști. Sunt, de asemenea, bucuroasă să văd interesul din ce în ce mai mare al mediului de afaceri pentru pregătirea forței de muncă”, a declarat directoarea Liceul Tehnologic “Paul Dimo”, Anca Ușer, care a adresat elevilor de clasa a VIII-a invitația să opteze pentru această unitate de învățământ, atunci când vor completa, în iulie, formularele de înscriere la liceu, ca o garanție pentru un viitor profesional de succes.

 

Citit 2874 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.