În iunie, ni se face "Dor de Eminescu"

În iunie, ni se face "Dor de Eminescu"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cei ce iubim poezia știm că pe data de 15 iunie ne amintim de marele nostru poet Mihai Eminescu. Anul acesta am comemorat 133 de ani de nemurire a operei Luceafărului poeziei românești. Cum acest prilej nu putea trece fără a fi marcat, Școala Gimnazială "Sf. Stelian" din Umbrărești-Deal a organizat, la inițiativa doamnei directoare Monica Babeș, o activitate culturală, fiindu-ne "Dor de Eminescu".

Activitatea a avut invitați de suflet, oameni dragi, care au mai călcat pragul școlii noastre și cu alte ocazii. Ne-au încântat elevele Alesia Săulea și Antonia Ursu, care au interpretat melodii pe versuri eminesciene, cu glasuri minunate. Doamna scriitoare Eleonora Stamate a revenit cu drag în școala noastră, împărtășindu-ne gândurile cuprinse în cartea domniei sale "Nebănuitele reverberații" (poeme în proză). De altfel, întâlnirea a fost o îmbinare de carte, cântec și poveste.

Alte două cărți ne-au cuprins gândurile: cea a doamnei profesoare Rozalia Rusu, profesoară de religie în București, "Din dragoste, cu tristețe...", și cea a doamnei Mioara Baciu, "Tăceri îmbrăcate în cuvînt...".

O altă surpriză extrem de plăcută a fost prezența doamnei profesoare Ștefania Rotaru, care a interpretat, cu glas divin, câteva dintre poeziile lui Mihai Eminescu, pe melodii ale unor diferiți compozitori. Alături de doamna Rotaru a fost prezent și Matei Vasilescu, elev al Liceului "Al. I. Cuza" București, care a interpretat, cu voce și chitară, melodii pe versuri de Rozalia Rusu, Mihai Eminescu, Adrian Păunescu.

În încheiere, un grup de elevi ai școlii, sub îndrumarea doamnei profesoare pentru învățământul primar Georgeta Trifan, a interpretat melodii și poezii eminesciene.

Mulțumim și domnilor Virgil Pavel, profesor pensionar de matematică la Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci, pasionat și de lectură, și domnului Nicu Cireașă, pentru prezența și pentru darul de a stârni interesul și atenția participanților la activitate.

                         

Citit 1469 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.