Începe admiterea la Universitatea "Dunărea de Jos". Câte locuri sunt, când se susţin probele şi cine este scutit de taxă

Începe admiterea la Universitatea "Dunărea de Jos". Câte locuri sunt, când se susţin probele şi cine este scutit de taxă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

1.520 de locuri bugetate la licență sunt disponibile pentru Admiterea 2022 la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, care începe luni, 4 iulie. Absolvenţii de liceu dispun, însă, şi de mai multe locuri la taxă, unde se pot înscrie 1.938 de studenţi.

Cele mai multe locuri bugetate merg către Facultatea de Medicină și Farmacie (263). Urmează, în ordine descrescătoare: Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor (217), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (190), Facultatea de Inginerie (150), Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila (103), Facultatea de Educație Fizică și Sport (100) și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (100).
Facultatea Transfrontalieră dispune, la admiterea  din vară, de 275 de locuri la buget cu bursă, dedicate românilor de pretutindeni. Facultatea de Arhitectură Navală, unică în țară, are pregătite, anul acesta, 60 de locuri la buget, iar Știința și Ingineria Alimentelor va avea la admiterea din vară, 64 de locuri bugetate. Mai puțin de 100 de locuri bugetate sunt la Litere (93), Științe și Mediu (60), Drept (90) și Arte (30).

Calendarul admiterii

Prima etapă a Admiterii este cea de înscriere a candidaților, online sau fizic, în intervalul 4-16 iulie. Pentru facultățile de Educație Fizică și Sport, Arte, Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile Teologie, Arte vizuale), la care se susțin probe de aptitudini, înscrierea este în perioada 4-15 iulie, iar pe 16-17 iulie se dau probele eliminatorii și de concurs. Candidații declarați admişi trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, până pe 22 iulie.
Facultatea de Medicină și Farmacie are un calendar de admitere propriu: 11-22 iulie - înscrieri, 24-25 iulie - probe de concurs, 25-26 iulie - afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea eventualelor contestații, 26-31 iulie - depunerea diplomelor de bacalaureat în original (termen final de depunere diplome - 31 iulie, ora 12.00).
La aproape toate facultățile, admiterea se face pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100 la sută, în funcție de specificul fiecăreia. Examen se organizează doar la Facultatea de Medicină și Farmacie, în zilele de 24 și 25 iulie.
Atât în perioada înscrierii, cât și pe durata probelor de concurs, candidații se pot caza în Căminul studențesc A din Complexul "Al. I. Cuza" - strada Domnească nr. 115.

Facilități la admitere

Sunt scutiți de plata taxei de înscriere pentru admiterea la studii universitare de licență și de masterat: orfani de ambii părinți, cei proveniți de la casele de copii sau din sistemul de plasament familial, copiii cadrelor didactice; cadrele didactice active.
De asemenea, copiii personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic aflat în activitate sau pensionat, precum și copiii orfani de unul sau de ambii părinți ce au activat în sistemul de învățământ și care au vârsta de până la 26 ani beneficiază de gratuitate la cazare în cămine.
Candidații la admiterea din 2022 ai căror părinți sunt absolvenți ai Universității "Dunărea de Jos" din Galați beneficiază de o reducere de 50 de lei la plata taxei de înscriere, pentru un singur dosar de concurs. Aceștia trebuie să prezinte, la înscriere, o copie după diploma de absolvire a părintelui. Absolvenții UDJG, care se înscriu la al doilea program de studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență, beneficiază de o reducere de 50 la sută din taxa de școlarizare pe întreaga perioadă a studiilor, în limita a maximum 10 la sută din numărul candidaților admiși pe facultate.

Citit 3447 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 00:27

2 comentarii

 • postat de Alexutz
  Luni, 04 Iulie 2022 10:36
  5.2.205.***
  Daca la Bac cu 40 si ceva de mii absenti credeati ca e grav.........stati sa vedeti aici jale.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Rectificare....
  Luni, 04 Iulie 2022 09:51
  86.127.214.***
  Universitatea Ovidiu din Constanța are de asemenea o Facultate de Nave .
  Oricum sa faci o asemenea specializare în ziua de azi...este timp și bani pierduți.
  Serios ,pe bune.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.