Premii pentru elevii merituoși din mediul rural

Premii pentru elevii merituoși din mediul rural
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Urmare aprobării unei hotărâri în acest sens în ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați de luni, 31 octombrie, un număr de 153 de elevi gălățeni, din mediul rural, au fost recompensați cu câte 1.500 de lei pentru rezultate foarte bune obținute la admiterea în ciclul liceal. Mai exact, aceștia au obținut medii de peste 9 la admitere, iar premierea lor a constat și din mici cadouri pregătite de instituție.

”Acești copii sunt adevărate exemple de urmat și-i felicit din toată inima pentru rezultatele pe care le-au obținut. Lor trebuie să le fim mereu alături, să-i sprijinim și să-i încurajăm pe drumul performanței. Le urez mult succes la liceu și în tot ceea ce vor face. De asemenea, pentru că știu câte emoții are un părinte când este vorba despre copilul lui, vreau să le mulțumesc și părinților, care cu siguranță sunt foarte mândri de copiii lor. Nu în ultimul rând, le mulțumesc dascălilor pentru cunoștințele pe care le-au oferit acestor minunați copii”, a declarat, după festivitatea de premiere, președintele CJ, Costel Fotea.

Cei 153 de elevi sunt absolvenţi ai şcolilor din comunele Scânteiești, Corod, Cudalbi, Independența, Ghidigeni, Braniștea, Barcea, Liești, Rediu, Frumușița, Munteni, Cuza Vodă, Cavadinești, Ivești, Măstăcani, Matca, Cerțești, Pechea, Drăgănești, Slobozia Conachi, Piscu, Tudor Vladimirescu, Cosmești, Umbrărești, Vânători, Bălăbănești, Fârțănești, Fundeni, Țepu, Brăhășești, Nicorești, Valea Mărului, Gohor, Grivița, Băneasa, Schela, Poiana, Șendreni, Smârdan, Buciumeni, Negrilești și Smulți. De menționat că doi elevi, absolvenți ai școlilor din Fântânele (comuna Scânteiești) și, respectiv, din Corod au intrat la liceu cu media 10, unul la Colegiul Național “Costache Negri” și celălalt la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”.

Tot în ultima zi de octombrie și tot urmare unei hotărâri adoptate de aleșii județeni, s-a decis ca 395 de elevi care frecventează cursurile instituţiilor gălățene de învăţământ special să primească lunar un ajutor financiar de câte 200 de lei.

Citit 2296 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.