Registru Național al Profesorilor Mentori din învățământul preuniversitar

Registru Național al Profesorilor Mentori din învățământul preuniversitar
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Educației a luat o decizie importantă pentru elevii din toate școlile din România, prin înființarea Corpului Național al profesorilor mentori (CNPM) din învățământul preuniversitar, măsură despre care se consideră că va avea un impact major în învăţământ.

În ordinul de ministru prin care se înfiinţează CNPM se precizează și categoriile de profesori care pot fi incluși în acest corp didactic. "Prin ordinul nr. 6173/28.10.2022, se constituie Corpul Național de Profesori Mentori din învățământul preuniversitar și se înființează Registrul Național al Profesorilor Mentori din învățământul preuniversitar, având componența precizată în anexa care este parte integrantă".

Corpul național de profesori mentori din învățământul preuniversitar cuprinde următoarele categorii de cadre didactice: cadre didactice care au calitatea de profesor mentor, certificată prin decizie a inspectorului școlar general în urma selecției realizate în temeiul Ordinului ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5485/2011; cadre didactice care au finalizat, cu document de certificare, unul dintre programele de formare continuă, desfășurate în cadrul unor proiecte sistemice coordonate de Ministerul Educației, respectiv, Programul «De la debut la succes», program național de mentorat de inserție profesională a cadrelor didactice debutante, acreditat prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3655/29.04.2013, desfășurat în cadrul proiectului POSDRU/57/1.3/S/36525; Programul PROF I - Mentorat de carieră didactică sau programul PROF II - Mentorat de practică pedagogică, acreditate prin Ordinul ministrului Educației nr. 4618/11.08.2021, desfășurate în cadrul proiectului sistemic POCU/904/6/25/146587 - Profesionalizarea carierei didactice PROF; cadre didactice care coordonează domeniul mentoratului didactic și formării în cariera didactică, la nivel regional sau la nivel național; cadre didactice care au calitatea de expert cu atribuții în organizarea și desfășurarea activităților de formare și de mentorat didactic în cadrul proiectului PROF; cadre didactice care au calitatea de profesor mentor şi coordonează organizarea și desfășurarea stagiului practic pedagogic din formarea inițială și/sau a stagiului practic pedagogic necesar ocupării unei funcții didactice, în unități de învățământ cu statut de școală de aplicație sau în consorții școlare coordonate de aceste unități de învățământ”.

Componența Corpului Național de Profesori Mentori din învățământul preuniversitar și cadrele didactice înscrise în Registrul Național al Profesorilor Mentori din învățământul preuniversitar au fost aprobate prin Nota nr. 5176/DGMRURS/03.11.2022/614/POCU_146587/ 03.11.2022, mai aflăm din ordin.

Citit 1449 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.