CNCN, un centru „de aur” în pregătirea elevilor la limba engleză

CNCN, un centru „de aur” în pregătirea elevilor la limba engleză
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Colegiului Național "Costache Negri" Galați i s-a acordat statutul prestigios de "Centru de Pregătire GOLD", de către Cambridge Assessement English, pentru activitatea desfășurată în învățarea limbii engleze și numărul mare de candidați înscriși la examenele Cambridge în anul 2022.

Este a doua oară când colegiul gălățean primește această distincție, ca recunoaștere a activității intense și fructuoase a profesorilor catedrei de limba engleză și a rezultatelor obținute de elevi.

Distincția a fost înmânată oficial de doamna Aniella Bușilă, reprezentant al Cambridge Assessement English România. La festivitate a participat și domnul Cătălin Bădănău, general manager al European Examinations Centre, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de certificare lingvistică la nivel național, instituție parteneră a Colegiului Național "Costache Negri". Reprezentanții celor două instituții au oferit profesorilor de limba engleză și conducerii colegiului scrisori de mulțumire și apreciere pentru efortul depus în promovarea limbii engleze.

Cambridge Assessment English este departamentul de examene al Universității Cambridge din Marea Britanie specializat în evaluarea competențelor de limba engleză. Colegiul Național "Costache Negri" are o experiență de aproape 10 ani în pregătirea și organizarea examenelor Cambridge. Aceste examene ajută elevii să își dezvolte competențele lingvistice și să-și îmbunătățească gradual limba engleză, fiind pe deplin compatibile cu programa școlară.

Fiecare examen vizează un anumit nivel al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) și oferă un obiectiv clar pentru programele de studiu, concretizându-se în obținerea unor certificate lingvistice recunoscute internațional de mii de instituții și angajatori, precum și de Ministerul Educației din România. Aceste certificate sunt folosite pentru a echivala probele de competențe lingvistice pentru admiterea în clasele a V-a și a IX-a cu program intensiv sau bilingv de predare a limbii engleze, respectiv, cele din cadrul examenului de Bacalaureat.

Corina Sîrbu, profesoară la Colegiul Naţional "C. Negri" 

Citit 2968 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2022 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.