Liceeni premiaţi pentru colaborarea cu revista Universităţii

Liceeni premiaţi pentru colaborarea cu revista Universităţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste 50 de elevi de liceu, pasionați de traduceri și talentați la scris au primit diplome din partea Facultății de Litere, pentru participarea la concursurile lansate în al doilea număr al revistei facultății, "E scris în Litere". Competițiile i-au vizat pe studenții și adolescenții din liceele din Galați și județele limitrofe și au pus accent pe abilitățile de traducere din română în limbile engleză și franceză și pe măiestria compunerii unui text în proză sau în versuri, în limbile română, engleză sau franceză.

La festivitatea de premiere au participat: prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul facultății, conf. dr. Antoanela Mardar, prodecanul facultății și reprezentantă a Departamentului de engleză, conf. dr. Elena Constandache, de la Departamentul de limbă și literatură franceză și asist. dr. Iulian Mardar, coordonatorul revistei.

Elevii au primit diplome și mici cadouri, care să le amintească de acest moment și au avut posibilitatea să cunoască profesorii, studenții, programele și specializările facultății. Alături de ei s-au aflat parte din profesorii care i-au încurajat să scrie sau i-au coordonat: Corina Alice Sârbu, Mădălina Radu, Singh Akshay, Delia Sofronea, Cristina Grecu, Camelia Ion, Mihaela Cristea, Simona Vartolomei, Carp Monica, Iulia Hărăbor și Rodica Zanet.

De bunul mers al revistei se ocupă: Ana Maria Pâcleanu și Iulian Mardar de la Departamentul de engleză, Elena Constandache de la Departamentul de limbă și literatură franceză, Daniela Bogdan și Marius Țuca de la Departamentul de literatură, lingvistică și jurnalism. Punerea în pagină e realizată de Iulian Mardar.

Citit 1694 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2023 09:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.