Cum li s-au părut elevilor simulările susţinute până acum

Cum li s-au părut elevilor simulările susţinute până acum
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

S-a desfăşurat deja o sesiune de simulare a examenului de bacalaureat. Mulți dintre viitorii absolvenți de liceu s-au prezentat cu mult curaj pentru a lua parte la aceste examene.

O parte dintre aceștia susţin că s-au descurcat și totul a fost bine. La polul opus se află cei care spun că au fost printre cele mai grele simulări din ultimii ani. Experții în analize școlare susțin că simulările sunt realizate cu un grad de dificultate mult mai crescut decât examenul în sine. După simulări se stabilesc baremele exacte pentru subiectul examenului propriu-zis, acesta având o dificultate mult mai mică față de simulare.

Am încercat să aflăm opinia unor elevi abia ieșiți din sălile de examen. Iată ce ne-au spus câțiva dintre ei:

"A fost super ok, puțin greu, dar dacă ai învățat nu ar fi trebuit să ai vreo problemă cu asta. Eu chiar am înțeles despre ce era vorba în subiect și am rezolvat mai toate exercițiile, zic eu corect, acum vedem ce va ieși", ne-a mărturisit Alina Cruceanu, elevă în ultimul an.

"Destul de greu pentru o simulare, dacă va fi și la bacalaureat la fel, va fi și mai jale. Eu mă aștept la o notă de 6-7, pentru că la ultimul subiect nu prea am știut să răspund. Sper ca la bac să pice ceva mai ușor", ne-a declarat Florin Ursache, elev în clasa a XII-a.

 

Citit 1334 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.