Reprezentanții elevilor din Regiunea II S-E, la Galați

Reprezentanții elevilor din Regiunea II S-E, la Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În perioada 31 martie - 2 aprilie a avut loc la Galaţi Sesiunea Regională de Formare a Elevilor Reprezentanți, desfăşurată în cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Au venit în oraşul nostru toți reprezentanții elevilor din județele Regiunii II S-E a României, pentru a lua parte la ateliere menite să-i formeze pentru a lupta mai eficient pentru drepturile și libertățile colegilor lor.

Au fost prezente 70 de persoane, reprezentanţi ai elevilor din regiunea de dezvoltare din care face parte Galaţiul, ceremonia de deschidere având loc în Aula Magna a Universității "Dunărea de Jos".

După toate formalitățile, s-a continuat cu primul atelier plenar, supraintitulat „ABC-ul reprezentării”, care a durat două ore și 30 de minute, detaliind procesul de reprezentare şi de ce este acesta important pentru învăţarea proceselor democratice ale statului de drept.

În ziua următoare, reprezentanții au avut de ales dintre două ateliere: „Cum funcționează o școală” (Cristi Stoian), respectiv, Educație Media (Olivia Golub), susținute de membri ai Consiliului Național al Elevilor. Următoarele două ateliere dintre care participanții au putut alege au fost cele de „Siguranța Școlară” (asigurat de Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi), respectiv, „Instituții Europene” (Europe Direct Galați), atelierele având rolul de a ne învăţa cum să ne ferim de pericole în şcoli, respectiv care sunt instituțiile europene.

Următoarele ateliere au fost „Transportul elevilor”, „Incluziune socială”, „Formarea formatorilor”, „Cum gestionezi o echipă”, „Organizare internă” și „Organizare externă”.

În ultima zi, elevii au început cu atelierul „Cum funcționează instituțiile statului român”, facilitat de avocatul Laurențiu Onosă, după care au urmat două cu teme legate de obţinerea de fonduri, respectiv "Scriere de Proiecte" și "Fundraising".

Principalii sponsori ai evenimentului au fost Consiliul Județean Galați, care a oferit resursele necesare desfăşurării evenimentului, Europe Direct Galați, care a facilitat unul dintre atelierele menționate mai sus și ultimul, dar nu cel din urmă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, care a oferit sălile și a asigurat cazarea tuturor participanților din afara oraşului.

Citit 1885 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.