Un colegiu gălăţean, campion la Olimpiadele disciplinelor tehnice (FOTO)

Un colegiu gălăţean, campion la Olimpiadele disciplinelor tehnice (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Elevii gălăţeni au câştigat o mulţime de premii şi menţiuni la Olimpiadele Naționale pentru discipline din aria curriculară „Tehnologii”, care presupun, pe lângă cunoştinţe teoretice solide, şi îndemânări practice şi aplicate. 

Dintre toate instituțiile judeţului, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galați se remarcă atât prin numărul mare de calificați la Națională, cât și prin premiile obținute de elevii săi.

La Olimpiada Națională organizată la Constanța pentru domeniul Industrie alimentară, elevii acestei școli au ocupat tot podiumul. Astfel, au fost obţinute Premiul I și Premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică la secţiunea Tehnician în industria alimentară de către Daniel Spânu, clasa a XII-a. Premiul al II-lea și Premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică, tot la Tehnician în industria alimentară, i-au revenit Dianei Tofan, clasa a XI-a, în timp ce Premiul al III-lea, la secţiunea Tehnician analize produse alimentare a fost câştigat de Antonina Gorceac, clasa a XII-a. Tot de la Colegiul "Elena Doamna" este şi Carolina Zgârcibaba, clasa a XI-a, care a primit o Mențiune la secţiunea Tehnician analize produse alimentare, dar şi eleva Andreea Alexandra Andrei, din clasa a XII-a, care, la Olimpiada Națională organizată la Brăila, pentru domeniul Turism și alimentație, a obținut Mențiune.

La aceeaşi disciplină a fost câştigat şi Premiul al II-lea de către Valeria Ceban, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Turism și Alimentație „Dumitru Moțoc” Galați.

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați se mândrește cu Mențiunea primită de Alin Florea, din clasa a XI-a, la Olimpiada Tehnologii, domeniul Economic.

Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci se numără și el printre unitățile de învățământ care urcă pe podiumul olimpicilor, datorită Mențiunii obținute de eleva Elena Mădălina Carp, din clasa a XI-a, care a participat la Olimpiada Națională pentru domeniul Industrie textilă și pielărie, organizată în județul Iași.

Nu în ultimul rând, la Olimpiada Națională pentru disciplina Educație tehnologică și aplicații practice, organizată la Piatra Neamț, eleva Raluca Nectaria Mihai din clasa a VI-a, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, a obținut Mențiune.

Citit 5340 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 10:33

1 comentariu

  • postat de Gh. Gradinaru
    Joi, 20 Aprilie 2023 09:44
    86.35.208.***
    Felicitari olimpicilor! Felicitari cadrelor didactice! Avem scoli valoroase, avem elevi eminenti, dar, in ceea ce priveste viitorul acestor tineri minunati sa reflectam putin si la versurile lui G. Bacovia:
    "... Onoare intelectualilor,
    Si celor ce muncesc.
    Dar ce va fi in viitor,
    Deocamdata e
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.