Profesorii amenință cu greva generală

Profesorii amenință cu greva generală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sindicatele din Educaţie strâng semnături în vederea declanşării grevei generale, iar picătura care a umplut paharul este ordonanța care prevede plafonarea cheltuielilor de personal la nivelul anului 2022, relatează agenția Rador.

Decizia profesorilor de a intra în grevă îi va afecta în primul rând pe elevi, mai ales pe cei din clasele terminale, pe care îi așteaptă Evaluarea Națională și Bacalaureatul, iar președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți Învățământ Preuniversitar, Iulian Cristache, crede că blocarea anului școlar ar trebui făcută la început, astfel încât materia să poată fi recuperată. "Dacă vor bloca acum, nu fac altceva decât să nu ajute cu nimic copiii care vor avea examene naționale, vor fi scoși din ritm, iar cei care vor plăti vor fi copiii noștri, la care putem să adăugăm și problemele elevilor care termină liceul și care au admitere la universitățile din străinătate", susține Iulian Cristache.

Până la momentul declanşării grevei generale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater" vor picheta sediul Guvernului, marți și miercuri, 25-26 aprilie.

Citit 593 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.