14 premii pentru posibili viitori ingineri la Dunărea de Jos

14 premii pentru posibili viitori ingineri la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Concursul Tehnic regional pentru elevi „Mihai Honorius Teodorescu“ (CMHT), aflat la a IX-a ediție, s-a bucurat şi anul acesta de o participare numeroasă a elevilor care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic, clasele a XI-a şi a XII-a.

Concursul s-a desfăşurat săptămâna trecută la Facultatea de Inginerie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Competiţia este dedicată regretatului profesor Mihai Honorius Teodorescu, mentorul a numeroase generaţii de studenţi şi profesori, care a contribuit esenţial la realizarea fundamentului pe care s-a dezvoltat învăţământul tehnic superior gălăţean şi pe care s-au format specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. Mihai Honorius Teodorescu s-a născut la Buzău, la 17 august 1941, studiile superioare absolvindu-le în anul 1964, la Institutul Politehnic Braşov, Facultatea de Inginerie, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În calitate de şef de catedră, prorector şi rector, a iniţiat o serie de colaborări internaţionale, Facultatea de Inginerie din Galaţi fiind prima beneficiară a programului Tempus în România.

Acțiunea a avut rolul de a susține și promova preocupările Academiei de Științe Tehnice din România (ASTR) de a atrage tinerii către domeniul tehnic. 

La tradiționalul concurs regional s-au înscris 102 elevi care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic din judeţele Galați, Brăila și Tulcea.

Elevii şi-au testat cunoștințele rezolvând un test grilă cu 20 de întrebări din tematica de studiu, fiecare întrebare având câte patru variante de răspuns, cu o singură variantă corectă.

Pe durata concursului au fost prezente 10 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, 10 cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie și şase studenți de la aceeași facultate.

„Doresc să aduc mulţumiri doamnei inspector general şcolar Gina Brînzan, inspectorilor școlari participanți, profesorilor și colegilor mei care s-au implicat în buna desfășurare a acestui concurs”, a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, președintele Concursului.

Cu sprijinul sponsorilor - Asociaţia Absolvenților Facultății de Mecanică din Galaţi, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) filiala Galați, DMT MARINE EQUIPMENT SA Galați şi AEROSTAR SA Bacău, au fost acordate un premiu special, cinci premii I, patru premii II, două premii III și două mențiuni pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Câștigătorii premiilor și mențiunilor vor fi scutiți de plata taxei de înscriere la Facultatea de Inginerie.

Premiul Special CMHT, acordat de Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică din Galați și DMT MARINE EQUIPMENT SA Galați pentru cel mai bun rezultat al unui elev din clasa a XII-a, i-a revenit lui Platon Mihai Alexandru, de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Tulcea. 

Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a oferit premii în bani şi diplome de participare. A fost prezentată şi oferta educaţională a Facultății de Inginerie.

Celelalte premii acordate le-au revenit următorilor elevi: 

Premiul I

1. Ștefu Marian George, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea. 2. Nițu Cornel Ionuț, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Paul Dimo" Galați. 3. Miron Valentin Adrian, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați. 4. Toader Adrian Ionuț, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați. 5. Matara Sorin Nicolae, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați.

Premiul II

1. Paraschiv Alexandru Teodor, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galați. 2. Sârbu Cosmin Daniel, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați. 3. Brudiu Ștefan Ionel, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați. Galați 4. Popa Alexandru, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Paul Dimo” Galați.

Premiul III

1. Ciocan Marius Cătălin, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea. 2. Cîrcotă Stelian George, clasa a XI-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați.

Mențiuni

1. Chiriac Adrian, clasa a XII-a, Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" Galați. 2. Sandu Mădălin Valentin, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic "Costache Conachi" Pechea.

Citit 2509 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 16:40

2 comentarii

  • postat de inginer
    Miercuri, 24 Mai 2023 05:24
    46.97.176.***
    L-am cunoscut si l-am apreciat pe domnul profesor Mihai Teodorescu pentru cursurile sale clare si bine structurate, presarea la rece nu a avut secrete pentru noi. Dupa 1990, cand aproape toti ne spuneau ca nu vom avea loc de munca si ca invatam degeaba, profesorul Teodorescu era unul dintre cei opti
    0
    0
  • postat de aeroport si tunel pe sub dunare
    Miercuri, 17 Mai 2023 23:08
    89.136.7.***
    Nu exista ingineri in galati si nici nu vor exista ! Daca erau podul de peste Dunare era facut doar de romani si nu trebuia sa vina italienii si japonezii. Se doreste sa se faca inca un pod cel putin care sa lege Bulgaria de romania deci sa vedem daca chiar avem ingineri.
    Avem dar nu pentru lucrar
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.