Ce cred reprezentanții elevilor gălățeni despre greva profesorilor

Ce cred reprezentanții elevilor gălățeni despre greva profesorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Luni, 22 mai 2023, sindicatele profesorilor au declanșat grevă generală în școlile și liceele din România. Odată cu pornirea grevei, membrii Consiliului Naţional al Elevilor şi-au exprimat, în spațiul public, părerea despre protestul care afectează întreg sistemul educațional din țară.  

„Elevii reprezentanți nu sunt foarte încântați, mai ales că sunt aproape de examenul de Bacalaureat și de Evaluarea Națională, iar elevilor din anii terminali li se dă peste cap toată situația, ne dorim rezolvarea într-un timp cât mai scurt a acestei probleme și găsirea unei căi de mijloc ca și elevii să își poată continua studiile iar profesorii să fie mulțumiți, să își poată desfășura activitatea. Situația creată este una neplăcută pentru toți, dar avem încredere în autorități că vor remedia această problemă în cel mai scurt timp,” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Galați, Diana-Maria Onosă.

"În contextul actual, al unei greve în învățământ, în rândul cadrelor didactice, e foarte greu sã prives în mod optimist viitorul. Sunt elevă-n clasa a XII-a, pe filieră tehnologică, iar când toată lumea vorbește despre o potențială lungire a acestor demersuri, despre posibilitatea de a decala examenele finale sau chiar despre posibilitatea infimă de a îngheța anul, nu pot sta tocmai liniştită. Din acest an școlar a mai rămas doar o săptămână jumătate, iar examenul de certificare a specializării profilului meu, examenul de competenţe orale şi examenul de bacalaureat se apropie. Înțeleg motivele cadrelor didactice, întrucât sistemul nostru educațional a dovedit, din păcate, în mod constant, că nu se poate plia pe nevoile și cerințele dascălilor, însă nu consider acest moment unul potrivit pentru un eveniment de atât de mare amploare, pentru că viitorul nostru devine incert," a declarat Iulia Neniţă, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu". 

Totodată, o delegație din partea Consiliului Național al Elevilor participă, la Guvern, la întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, care a început la ora 15,00.

Citit 1953 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 07:39

1 comentariu

  • postat de Haret
    Miercuri, 24 Mai 2023 07:31
    95.76.59.***
    Istoria si literatura ne prezinta modalitati de rezolvare a conflictului din care au de pierdut doar elevii!Asta deoarece liderii de sindicat au obiectivele lor, care difera de cele ale membrilor de sindicat (liderii stau si chiolhanesc la resorturile sindicale din Bucuresti si alte zone ale tarii,
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.