Ce părere au elevii şi părinții despre testele antidrog în şcoli. Sondaj

Ce părere au elevii şi părinții despre testele antidrog în şcoli. Sondaj
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În ultima perioadă, discuțiile privind introducerea testelor antidrog în școlile din România au fost din ce în ce mai frecvente. Am realizat un sondaj în Galaţi, pentru a afla părerea elevilor și a părinților cu privire la această posibilitate.

Ana Soare, elevă, 17 ani: "Consider că testele antidrog sunt o violare a intimității noastre. Școala ar trebui să se concentreze pe educație, nu pe controlul vieții personale a elevilor."

Andrei Clopot, elev, 16 ani: "E important să avem un mediu sigur în școală. Dacă asta înseamnă că trebuie să facem teste antidrog, atunci sunt de acord, pentru că ne protejează pe toți."

Ioana Stratulat, elevă, 18 ani: "Testele antidrog sunt bune în principiu, dar ar trebui să existe consiliere și sprijin pentru cei care trec prin astfel de probleme, nu doar sancțiuni."

Mihai Nedelcu, elev, 15 ani: "Mi se pare că testele antidrog sunt inutile. Dacă cineva consumă droguri, asta nu se va schimba doar pentru că i se cere să facă un test."

Maria Apostol, mamă a doi copii: "Sunt în favoarea testelor antidrog. Ca părinte, mă preocupă siguranța copiilor mei și cred că aceste teste pot ajuta la prevenirea consumului de droguri."

Alex Rainer, tatăl unui adolescent: "Deși înțeleg preocuparea pentru siguranța școlilor, cred că aceste teste ar trebui să fie efectuate numai cu consimțământul explicit al părinților. Intimitatea copiilor noștri trebuie respectată."

Citit 1611 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 17:42

2 comentarii

  • postat de GalateanulIngrijorat
    Luni, 02 Octombrie 2023 09:03
    86.124.203.***
    Politicienii romani ar face orice numai sa nu cumva sa deranjeze traficantii de droguri. In loc de testat elevii, ar trebui sa prinda traficantii, inainte ca acestia sa ajunga la elevi!
    Si chiar daca ar testa elevii si constata ca unul sau altul este drogat, ce ar face? Care sunt consecintele?
    5
    17
  • postat de Gigel
    Luni, 02 Octombrie 2023 08:18
    5.13.183.***
    Drogatului de ac ii este frica. Care intimitate stimat tineret că voi vă expuneți lenjeria pe net singuri.
    2
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.