Elevi gălăţeni, pregătiţi pentru dezastre naturale

Elevi gălăţeni, pregătiţi pentru dezastre naturale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 28 Galați are motive duble de bucurie, la începutul acestui nou an școlar. Elevii vor fi primiți într-o școală nouă, frumos amenajată, după ce mai mulți ani au fost nevoiți să învețe în sediile altor unități de învățământ. Al doilea motiv de satisfacţie pentru elevii și cadrele didactice de aici este implicarea colectivă într-un proiect "Erasmus".

În urma obținerii Acreditării "Erasmus+" în domeniul Educației Școlare pentru perioada 2024-2027, Școala Gimnazială Nr. 28 Galați va face parte dintr-un proiect finanțat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, cu 22.300 de euro pentru primul an, care va fi implementat în intervalul 1 iunie 2024 - 31 august 2025. Acest lucru a fost posibil datorită integrării cu succes în instituția de învățământ gălățeană a unui număr consistent de copii ucraineni refugiați. Proiectul presupune formarea de noi competențe profesionale pentru profesori și încurajarea unei noi atitudini a elevilor şcolii.

În acest prim an, proiectul își propune să dezvolte cu minim 60% competențele de management pentru programe de educație preventivă, prin care se asigură adaptarea a minim 50% din numărul de elevi la posibile dezastre naturale și la situații de urgență. "Vor fi două cursuri de formare pentru şase profesori și două mobilități de job shadowing pentru alți doi profesori. Primul curs implică pedagogii orientate către acțiune și participarea elevilor (învățarea bazată pe natură, pe fenomen, pe locație, pe proiect); educație outdoor, formare atitudini responsabile față de mediu, iar cel de-al doilea are la bază formarea capacității de a pune accent mai mare pe atenuare și adaptare, prin formarea unei conduite suportive a copiilor și a părinților, în situații de pericole naturale; metode de educație preventivă pentru adaptarea elevilor la fenomene meteo extreme și răspuns rezilient la potențiale dezastre naturale, prin acordarea de prim ajutor și a tehnicilor de supraviețuire. 

Acest proiect reprezintă o excelentă oportunitate de dezvoltare a dimensiunii europene a educației, pentru a pilota și a multiplica facil un program dedicat schimbărilor de mediu și dezvoltării rezilienței elevilor noștri la consecințele acestor schimbări", ne-a declarat prof. Camelia Elena Bucșă, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 28 Galați.

Galerie de imagini

Citit 1794 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2024 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.