Mihai Răcoreanu, un elev „salariat” al Ministerului Educaţiei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Mihai Răcoreanu, un elev „salariat” al Ministerului Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* El a obţinut trei burse „Meritul olimpic” care însumează 1500 de lei * Dan Dănăilă este un alt gălăţean recompensat pentru premii internaţionale la olimpiade *

Mihai Răcoreanu este singurul elev din România care a primit anul acesta trei burse „Meritul olimpic”, întrucât a luat trei medalii la olimpiadele internaţionale: bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, argint la Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuţia şi aur la Olimpiada de Astronomie. Mai trebuie spus că Mihai Răcoreanu a obţinut încă o medalie de aur, împreună cu echipajul din România, la Astrofizică, medalie care nu i-a mai adus şi un al patrulea „merit olimpic”. În total, Mihai Răcoreanu va fi răsplătit lunar cu peste 1500 de lei, sumă care, bineînţeles, nu acoperă în bani toate meritele sale, dar e destul de mare ca să atragă invidia oricărui plimbător de hârtii de prin minister. Este pentru prima dată când MECTS oferă recompense atât de consistente olimpicilor internaţionali. Pentru o medalie de aur se acordă 670 de lei lunar, pentru una de argint 503 lei, iar pentru bronz 335 de lei.

Alţi trei gălăţeni la „Meritul olimpic”

Lista publicată de MECTS pe site conţine şi alţi trei gălăţeni care vor fi recompensaţi cu „Meritul olimpic”. Unul dintre ei este cel care a câştigat anul trecut şi titlul de „Liceanul anului” la concursul organizat de „Viaţa liberă”, Dan Dănăilă. El a obţinut o medalie de aur la Balcaniada de matematică a seniorilor şi va primi 670 de lei. De asemenea, deşi nu mai învaţă în Galaţi, ci sunt elevi bursieri ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, vor mai primi „Meritul olimpic” tecuceanca Simona Diaconu pentru argint la Balcaniada de matematică a juniorilor şi Andreea Onofrei din Independenţa, care a obţinut aur la chimie la Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuţia. 

Citit 6747 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2011 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.