Pe 8 noiembrie a fost sărbătoarea Școlii ”Mihai Viteazul” din Galați. Cu acest prilej, instituţia și-a deschis porțile celor care și-au dorit să cunoască învățătorii, copiii, spațiile și dotările școlii
Astfel, rând pe rând, preșcolari de la grădinițele din apropiere, cei care din toamnă vor fi școlari, au venit însoțiți de doamnele educatoare să viziteze unitatea de învățământ care le-ar putea deveni a doua casă, din toamnă.
”Cu sfială, dar mânați de curiozitate, preșcolarii grădinițelor «Otilia Cazimir» și «Arlechino», însoțiți de educatoare și doamna directoare Chiurtu, și cei de la Grădinița «Ion Creangă» Galați, însoțiți de doamnele lor educatoare, au făcut turul școlii trecând prin biblioteca școlii, sălile de clasă și sala de sport, cunoscând și participând activ la fredonarea cântecelelor sau la realizarea exercițiilor fizice și jocurilor motrice propuse de profesoara de educație fizică, Angela Căluian.
Faptul că și-au lăsat amprenta lor micuță conturându-și pălmuțele pe foile de flipchart, că au dansat și cântat sau au alergat printre jaloanele colorate, au plimbat mingea sau au sărit într-un picior, demonstrează cât de adaptabili sunt copiii, cât de mult se pot plia pe sarcini de lucru specifice vârstei, cât de inocenți și veseli pot deveni.
Sărbătoarea a fost deschisă de vizita prichindeilor de la Grădiniţa «Croitorașul cel Viteaz» Galați, care au venit să-şi cunoască viitoarea posibilă şcoală. Ei au fost întâmpinați, ca niște oaspeți de seamă, de garda militară pregătită de domnul colonel în rezervă, Aurelian Niculescu care, odată cu instructajul făcut, i-a îmbrăcat pe cei mai curajoși elevi în uniforme militare din diferite perioade istorice”, ne-a povestit profesoara Tincuța Tufă, directoarea unității de învățământ. Aceasta ne-a spus că activitățile prilejuite de ziua școlii pe care o conduce au continuat cu o serie de activități artistice și culturale, realizate de elevii școlii. „Schimbând spațiul și registrul, părintele Aron Gelu, de la Biserica «Sf. Dumitru», a făcut din curtea interioară un loc de rugăciune și meditație. Ce e oare mai frumos decât să-i simți pe ceilalți mai aproape ca niciodată? Felicitări și mulțumim doamnelor care au amenajat acest loc transformându-l într-unul feeric, autumnal, coșurile cu legume și fructe de toamnă, straiele și ștergarele cu modele tradiționale românești, laițele improvizate din paie și lăicerele frumos aranjate pe simezele școlii, toate au încântat ochiul privitorului. Au fost impresionați atât cei ai locului, cât și cei care ne-au călcat pragul pentru întâia oară, și asta datorită mâinilor dibace ale doamnei bibliotecar, Viorica Negură, și ale doamnei administrator Monica Ghinea, nu în ultimul rând, ale doamnei directoare adjuncte, Alina Sârbu. Le mulțumim! Doamna Crudu Antoaneta, președinta Asociației «Danubiana» Galați, alături de unul dintre editori, a prezentat cartea ce a adunat fapte, amintiri și realități ale vremurilor prezente și de mult apuse, carte ce prezintă cei 10 ani de activitate ai asociației – «10 ani pentru cultură, istorie și educație» editată de Elvira Alexandrescu și Maria Stanciu. Le felicităm pentru bogata activitate și le urăm mult succes în continuare! Mulțumim pentru cuvintele frumoase așternute în Cartea de onoare a școlii și le mărturisim public că sunt așteptate cu drag și interes și cu alte ocazii. Mulțumim elevilor care, cu drag și dor, ne-au împărtășit gândurile și impresiile lor după absolvirea Școlii Gimnaziale «Mihai Viteazul Galați»”, a mai zis profesoara Tincuța Tufă.