Astăzi, firme de exercițiu ale elevilor, mâine, afaceri de succes ale Galaţiului

Astăzi, firme de exercițiu ale elevilor, mâine, afaceri de succes ale Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vineri, 7 martie, Liceul Tehnologic „Radu Negru ” din Galați a fost gazda evenimentului inedit cu activități unde elevii din Galați, de la mai multe licee, și-au demonstrat abilități de business în competiții pline de inovație și creativitate, la fața județeană a Concursurilor Naționale de Antreprenoriat.

Cu această ocazie, elevii, sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate, au organizat „Târgul național al firmelor de exercițiu „Pași spre succes”, ediția a XI-a, „Concursul național de științe „Ia atitudine!” ediția a X a”, „Târgul național al firmelor de exercițiu „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”, ediția  a XVI-a, „Concursul național de antreprenoriat „Târgul de primăvară al firmelor de exercițiu”, ediția a X a, Concurs național interdisciplinar „Tânărul antreprenor în spațiul virtual”, ediția a X- a. Concursurile au stat la baza unui eveniment județean dedicat elevilor care doresc o carieră în domeniul economic și a reunit și anul acesta participanți întâmpinați, dornici să testeze cunoștințe într-un mediu de afaceri simulat. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Radu Negru” . Cele două instituții susțin activ dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor, în formarea unei generații de tineri antreprenori, capabili să inoveze și să contribuie activ la dezvoltarea mediului economic.  Inspectorul școlar general adjunct, profesorul Florin Andronic, a fost prezent în rândul elevilor și a adresa unui cuvânt de felicitare atât elevilor, cât și profesorilor îndrumători. ”Mulțumesc liceului „Radu Negru ” pentru găzduire. Vă urez mult, mult succes. Sper că măcar 10% din firmele de astăzi vor fi puse în practică. Vă doresc din nou mult succes, cei mai buni să câștig și să nu vedem și anul viitor, într-un cadru mult mai mare”, a spus, vizibil emoționat, prof. Florin Andronic.

Firmele de exercițiu au fost formate din elevi de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Liceul de Turism și Alimentație ”Dumitru Moțoc”, Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi, Liceul Tehnologic ”Tudor Vladimirescu”, Liceul Tehnologic ”Radu Negru”, Liceul Tehnologic „Costache Conachi” Pechea. Fiecare echipă a avut ocazia să promoveze produse și servicii, să negocieze contract și să interacționeze cu posibilități reale de a fi investitori. „Felicitări tuturor elevilor, felicitări pentru munca depusă și fiecare dintre ei sunt învingători ai ediție de astăzi, indiferent de decizie finală a juriului”, ne-a declarat prof. Margareta Toma, de la Liceul Economic „V. Madgearu” Galați.

Organizat în cadrul unui program educațional menit să pregătească elevii pentru piața muncii, evenimentul a adus în prim-plan idei de afaceri inovatoare, spirit competitiv și profesionalism. Standurile colorate, strategiile de marketing bine gândite și prezentările convingătoare au transformat evenimentul într-un adevărat spectacol al creativității și al antreprenoriatului.

Competiția a fost o acerbă, fiecare echipă încercând să demonstreze originalitatea și abilitățile de negociere miza fiind participarea la etapa națională a concursurilor sus numite.

 Elevii au simulat procese reale dintr-o companie, de gestionare a resurselor financiare până la implementarea strategiilor de promovare. Juriul, format din profesori și specialiști din mediul de afaceri, a evaluat prestațiile concurenților pe baza criteriilor inovației, fezabilitatea planului de afaceri și capacitatea de atrage „investitori”.

Pentru mulți dintre participanți, evenimentul a reprezentat prima experiență reală de business, punând în aplicare cunoștințele dobândite la clasă: „Am învățat cum să nu prezentăm ideea de afacere, cum să negociem și cum să lucrăm eficient în echipă. A fost o provocare, dar și o oportunitate imensă de dezvoltare personală”, a spus un elev entuziasmat, reprezentant al unei firme de exercițiu din domeniul serviciilor. Evenimentul a subliniat importanța învățării prin practică și a confirmat că astfel de inițiative sunt esențiale pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor. Experiența acumulată de participare le va fi un punct de plecare valoros în carieră, oferindu-le încrederea și cunoștințele necesare pentru a transforma ideile de azi în afacerile de succes de mâine.

Galerie de imagini

Citit 3823 ori Ultima modificare Luni, 10 Martie 2025 22:20

1 comentariu

  • postat de Emil
    Luni, 10 Martie 2025 10:45
    89.136.187.***
    Invatati elevii sa lucreze la un strung, la o instalatie electrica
    sa stie cum este intr-o cabina de macara si cum se lucreaza la 50 m inaltime
    nu sa devina patroni, informaticieni sau economisti.
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.