Directoare de şcoală cu diplomă de grad falsă

Directoare de şcoală cu diplomă de grad falsă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatiana Iosef, o profesoară de limba şi literatura română care predă la Şcoala nr. 2 din satul gălăţean Şiviţa, este acuzată că şi-a falsificat certificatul care-i conferea gradul II didactic, fals în urma căruia a putut ocupa funcţia de director al şcolii respective, în anul 2006.

Fals descoperit întâmplător

Totul a ieşit la iveală din întâmplare, atunci când o contabilă şi o secretară de la Scoala gălăţeană nr. 17, care lucrează cu jumătate de normă şi la Şcoala din comuna Tuluceşti, de care depind şi instituţiile de învăţământ din Şiviţa, au sesizat unele inadvertenţe la certificatul de acordare a gradului didactic II al Tatianei Iosef şi au anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi. Tot în anul 2006, profesoara învinuită de fals a depus o copie după certificatul respectiv şi la Şcoala nr. 17, fapt ce a făcut posibilă sesizarea neregulilor de către cele două angajate.
Contactată în legătură cu acest caz, Universitatea Bucureşti, instituţia care se ocupă cu eliberarea certificatelor de grad didactic, a trimis către ISJ Galaţi un răspuns, din care reiese că instituţia universitară bucureşteană nu a eliberat un astfel de document pe numele profesoarei Tatiana Iosef.
”Referitor la certificatul de acordare a gradului didactic II, precizăm că acesta nu a fost completat şi eliberat de Universitatea din Bucureşti”, se specifică în răspunsul trimis către ISJ Galaţi. În urma anchetei derulate de instituţia universitară bucureşteană, au ieşit la iveală şi diferenţele dintre un certificat original şi falsul profesoarei.

Un fals perfect şi nu prea

În primul rând, pe fals se specifică faptul că gradul II a fost acordat prin „Ordinul ministrului educaţiei naţionale”, în timp ce pe un certificat original, din perioada 26-31 august 2006, este specificată validarea acestuia prin „Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării”.
O altă neregulă este aceea că pe fals sunt trecute semnăturile rectorului şi a secretarului-şef, în timp ce pe un certificat valabil se regăseşte şi semnătura decanului.
A treia neregulă se referă la seria „E”, inscripţionată pe certificatul fals. „Candidaţilor declaraţi admişi la examenul de acordare a gradului didactic II, sesiunea august 2006, li s-au eliberat certificate seria F”, se arată în răspunsul de la Bucureşti.
Tot de la Bucureşti, aflăm că profesoara Tatiana Iosef a susţinut examenul de acordare a gradului didactic II, dar că a fost declarată „Respins”.

Repercusiuni

„Noi vom trimite către şcoala gimnazială unde îşi desfăşoară activitatea profesoara învinuită de fals o copie a tuturor documentelor pe care le-am primit de la Bucureşti, cu specificaţia să se ia măsurile stipulate în Legea Educaţiei. Mai departe, este treaba conducerii şcolii să o sancţioneze şi să stabilească ce măsuri vor fi luate în cazul acestui cadru didactic. Având în vedere gravitatea faptei este posibil să se ajungă până la excluderea din sistemul de învăţământ şi să fie înştiinţate instituţiile abilitate ale statului, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în acte”, ne-a informat inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu, din cadrul ISJ Galaţi. Contactată telefonic Tatiana Iosef n-a dorit să comenteze pe marginea subiectului.

Citit 7984 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 00:03

10 comentarii

 • Marți, 18 Decembrie 2012 22:46
  Da.......e cam tarziu ce-i drept ptr. un comentariu da' ce sa fac?Serios,nu sunt yo de vina....oricum ma numesc Laura si cei care au creierul dezvoltat la Sivita ma cunosc.....eram a 6-a cand am aflat de....asta...bai hai sa va spun ceva,vreti???????asa e... a fost la spital ptr.ca a fost oparita sau cv de genu...atunci cand ea a venit dupa o lunga lipsa petrecuta in spital noi vorbeam yayaya....../??ce/?ca s-a tuns cica....pai ma....esti prost ca nu s-a tuns atunci bai avea peruca !!!!!!!ma crezi bravo!!nu....e treaba ta da yo stiu asta de la alt profesor care a stat langa ea in cancelarie....da acuma nu zc cn ca nu-i frumos....haha.....creca era cheala.....oops....Totust ba femeia lu #** ce dracu e in capu prof.astia?Ba muiere te-ai facut de ras......te-au ras la rand crece 3 sate care te stiau......,credeam ca prof.sunt mai corecti si fac totul cu cap.....da ea nu prea are.....ma cam bucur ca a plecat ca incepea sa ma enerveze,,,,era cam toanta da hai ca tot profa ramane,nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sergiu
  Miercuri, 07 Decembrie 2011 19:27
  ,,Vorbesc cu autoritatea pe care mi-o da esecul''-parca asa graia Scott Fitzegerald,un scriitor american(nu-i asa ?)domnule pseudo-specialist in filologie, care se recomanda de la sine,,Tatiano,nene!''.Ca sa irosesti atat de multa energie ,ce putea fi canalizata spre scopuri mai nobile,atat de mult timp ,postand pe diferite forumuri si chiar la ore tarzii(insomnie-mustrari de constiinta!),sa ,,canti''aria calomniei pe diverse voci......Preferabil era sa va exprimati adevarata problema ce va roade,frustrarea pe care o aveti in dvs,(complexul de inferioritate) in mod vizibil si sa te adresezi persoanelor in cauza(dovada de curaj barbatesc) sau......sa va adresati unui psihiatru ,pentru mai multa eficacitate.Exista afectiuni si afectiuni neurologice.Pacat ca cei de la Viata Libera permit postarea unor astfel de comentarii(cenzura?);mai ales ca exista si tineri sub 18 ani care au acces la Internet si citesc pe langa astfel de,,perle literare''si articole gen Mariana......s.a.m.d.Aveam impresia ca Viata Libera are anumite standarde profesionale si nu se transforma intr-un tabloid oarecare de provincie,in cautare de senzational ieftin.(nu ca as da dovada de falsa pudibonderie.)La urma urmei,toti avem o vina!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tatiano, nene!...
  Duminică, 20 Noiembrie 2011 16:43
  Bai, proasta femeie! Auzi tu, sa te chinui sa-ti faci certificat fals de grad, sa te stie toate contabilele si secretarele frecatoare de hartoage cum n-ai fost tu in stare sa te duci pe la ce ceaiuri dansante cu lumina stinsa se poarta azi, unde sa-ti gasesti organ viril (ochiul si timpanul, nu va ganditi la prostii!), care sa-ti faca firma de bagatori de seama pe la colturi si sa te tina partidu-n post de inspectoare de limbi (!) cand tu n-o stii nici pe cea materna, sa-ti dai gradul I fara preinspectii, sa-ti muti catedra de la Siderurgic la Simigerie pe blat (chit ca nici la popi n-ai fi in stare sa predai la cata competenta ti se scurge pe gura) sau, si mai eficient, sa te-mpiedici de ciorapii cui trebuie printr-un sediu de partid si sa te faca, dupa ce-ai dormit pe pres la blajina covrigareasa implorand mila si indurare, impostor general, chit ca tu nu esti in stare nici sa numeri pana la trei si te pierzi la numarul de pahare, iti cad pantalonii la orice poarta parul lung si ti-ai dat doctoratul in copiat cu click dreapta din mouse... Asadar, cucoana directoare din Tulucesti cu siguranta nu e din tabara din care trebuie, nu-i chestia ca-i certificatul fals, ca se observa asta de jde mii de ori din 2006 incoace. Iar loc de ratati sub soare, cat vrea partidul, este frate! Si inca la butoane! Deci, cu siguranta, n-ai scuipat in vant cum trebe, Tatiano, nene!...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabiu
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 12:04
  A fost profesoara mea de romana si nu credem niciodata ca va face asta dar priviti... din ce am auizt de la scoala unde am fost adica scoala nr 2 sivita ...si dat demisia ...si cica tre sa plateasca toti bani care ia primit din 2006 pana in prezent TOTI!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de navetistu vesel
  Joi, 17 Noiembrie 2011 19:31
  va primi gradul 1 si postul de inspector scolar .hahaha ha iar voi nu veti mai primi decontarea navetei hahahahahaha hic!
  0
  0
  Raportează
 • postat de navetistu vesel
  Joi, 17 Noiembrie 2011 19:30
  va primi gradul 1 si postul de inspector scolar .hahaha ha iar voi nu veti mai primi decontarea navetei hahahahahaha hic!
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonim
  Joi, 17 Noiembrie 2011 19:21
  banuiesc ca nimic ... daca ea este director din 2006 la aceasta scoala , cum ar sanctiona-o chiar subalternii sai? Sanctionarea ar trebuie sa vina din parte MECT !
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicoleta f
  Joi, 17 Noiembrie 2011 18:31
  Si ce ar trebui sa primeasca acum aceasta profesoara pentru fals de documente ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionut
  Joi, 17 Noiembrie 2011 14:34
  Doamna isiz a fost doamna mea numele meu este Decianu Ionut nu pot sa cred ca a facut asta sa skimbat forte mult dupa ce a venit de la spital
  0
  0
  Raportează
 • postat de Educatia
  Joi, 17 Noiembrie 2011 00:32
  Brrrrrrr! E ziarul di 1 aprilie?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.