Un nou scandal mocneşte la Universitatea „Dunărea de Jos”

Un nou scandal mocneşte la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prag de alegeri interne, Universitatea „Dunărea de Jos” stă ca pe un butoi cu pulbere. Întreaga procedură electorală, începând de la alegerea membrilor Senatului, este pe cale să fie reluată, ca urmare a unei vizite-fulger a corpului de control al Ministrului Educaţiei. Controlul, de care aşa-zisa „aripă portocalie” din Universitatea „Dunărea de Jos” nu ar fi chiar străină, ar fi vizat respectarea legii în procedura de constituire a Senatului, însă adevărata miză pare să fi fost, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, câştigarea funcţiei de preşedinte al Senatului de către actualul rector, profesorul Viorel Mînzu.

Ca urmare, potrivit aceloraşi surse, Viorel Mînzu, şi-ar fi înaintat chiar demisia din această funcţie. Cu toate acestea, neclarităţile legate de viitoarea structură de conducere a universităţii persistă. Despre toate aceste iţe încâlcite ale unui nou scandal cu iz politic veţi putea citi în numărul de mâine al „Vieţii libere”. Astăzi, citiţi despre cei patru profesori care şi-au depus candidatura ori şi-au făcut publică intenţia de a candida pentru fotoliul de rector al „Dunării de Jos”. Desigur, dacă alegerile vor avea loc, aşa cum s-a stabilit iniţial, pe data de 25 ianuarie.

CITEŞTE ŞI: Patru candidaţi pentru funcţia de rector la Universitatea "Dunărea de Jos"

Citit 6592 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2012 23:22

3 comentarii

 • postat de senator udjg
  Miercuri, 11 Ianuarie 2012 22:07
  Viata libera, poate blurati si aceasta imagine, pentru ca, cu toata stima pentru profesorii din poza, aceasta apartine anilor 2000. Si aici apare profesorul Mircea Bulancea decedat in martie 2009. Universitate are un Departament de imagine!! Este incredibil cata nepasare.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ionut
  Marți, 10 Ianuarie 2012 17:59
  Felicitari dlui Minzu pentru puterea de a renunta la functie pentru a detensiona situatia din universitate. Nesimtitul de Alexe ar trebui sa ia exemplu de la el
  1
  0
  Raportează
 • postat de Putina decenta va rog!!!
  Marți, 10 Ianuarie 2012 10:41
  Putini candidati veridici,multi care vor sa-si creasca influenta si unii cu o candidatura care poate fi socotita o insulta la adresa comunitatii universitare(vezi Macuta si Georgescu).

  Ganditi bine dragi colegi ce veti alege pentru ca,din pacate,cei potriviti si curati asteapta un moment mai bun(oare cand va veni???).

  Incurajez pe domnii Lungu si Oprea sa candideze,pot reprezenta partea curata si decenta(deci,putin zgomotoasa) a Universitatii!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.