PAMFLET/ Nica, sfătuit de Pâslaru: "Torna, torna, fratre!"

PAMFLET/ Nica, sfătuit de Pâslaru: "Torna, torna, fratre!"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ce soluţii au găsit pesediştii pentru momentele când sunt anchetaţi de procurori * Tinerii din partid vor urma cursuri speciale de tunuri şi şpăgi


Florin Pâslaru se teme să nu fie detronat: "Dănuţ, torni şi tu cu măsură!"

Specialistul pesedist numărul 1 în turnat, Florin Pâslaru, cunoscut mai ales sub numele de Pintea Haiducul, îl încurajează pe şeful său, Dan Nica, să aleagă calea cea mai simplă în viaţă. „Torna, torna, fratre!”, este îndemnul pe care Pintea i l-a postat pe Facebook lui Dan Nica. Se pare că, prins în dilema Microsoft, Dan Nica a apelat pentru sfaturi la bunul său prieten Florin Pâslaru. „Dănuţ, tată”, şi-a început Pâslaru discursul, „eu când am probleme de genul ăsta nu stau pe gânduri. Torna, torna, fratre! E singura variantă. Îl torni pe şef, îl torni pe subaltern, îl torni pe cel care ţi-a duşman şi, mai ales, îl torni pe cel care ţi-e prieten. Şi, dacă e neapărat şi neapărat nevoie, îl torni şi pe tata, o torni şi pe mama”, i-a spus Pâlsaru lui Dan Nica. Florin Pâslaru l-a avertizat, totuşi, pe Dan Nica asupra faptului că totul ar trebui să aibă o măsură. „Vezi, ai grijă. Torni cât torni, dar nu te arunci mai mult decât e cazul. Să nu uităm că, în partid, eu sunt specialistul numărul 1 în turnat. Dacă simţi că îmi furi aura, te opreşti, că altfel ai de a face cu mine. Există limite şi la turnatul ăsta. Dacă o faci cum trebuie poate deveni o artă”, a completat Pâslaru.

 

PSD lansează programul „Prima Şpagă”, special conceput pentru tinerii din partid

Speriaţi că tânăra generaţie habar nu are cum se dă un tun serios şi că abilitatea de a lua şpăgi consistente va dispărea odată cu ei, seniorii PSD au lansat programul „Prima Şpagă”. Este vorba despre o serie de cursuri la care vor participa membrii TSD, în care se vor prezenta cele mai eficiente metode de dat tunuri. Lectori vor fi câţiva dintre seniorii PSD aleşi pe sprânceană.

„Suntem îngrijoraţi. Am făcut un studiu, din care rezultă că media de vârstă a celor care dau tunuri în PSD a crescut constant în ultimii ani. De fapt, cred că e simplu: de şpăgi ne ocupăm tot noi, cei vechi. Iar noi îmbătrânim, asta e realitatea. În plus, nu vine nimeni din urmă, asta e dureros. Trebuie să lăsăm cuiva moştenire ceea ce am acumulat noi în această viaţă. Şi nu mă refer la bani, ci la metode de făcut bani”, a spus Dan Nica, unul dintre seniorii care vor ţine cursurile din programul „Prima Şpagă”.

CITEŞTE ŞI: PAMFLET/ Marius Stan a intrat în CARTEA RECORDURILOR

Tinerii social democraţi abia aşteaptă cursurile. „Când eram mici ne uitam la televizor şi îi vedeam cum iau şpăgi pe bandă rulantă, cu zâmbetul pe buze. Mereu mi-am dorit să fiu ca ei, dar nu am apucat să învăţ. Abia aştept cursurile cu seniorii”, a spus un tânăr dornic de şpăgi.

 

Surpriză de proporţii: Aurel Stancu nu a luat nici anul acesta Nobelul pentru literatură

Nedreptăţile continuă la acordarea premiilor Nobel pentru literatură. Ignorat pe nedrept ani de-a rândul de academia suedeză, scriitorul gălăţean Aurel Stancu a fost trecut cu vederea şi anul acesta, membrii academiei hotărând să ofere distincţia unui anonim francez, Patrick Modiano. „Chiar nu ştiu ce au în cap oamenii ăia care iau decizia. Am senzaţia că o fac aşa, la mişto... Cum să îl ignori atâţia ani pe cel care a revoluţionat proza şi lirica lumii? Cum să te faci că nu vezi valoarea? Cum? Oamenii ăia oare se mai pot privi în oglindă?”, a spus Alice Munro, câştigătoarea de anul trecut.

CITEŞTE ŞI: PAMFLET/ Bacalbaşa, mariaj din interes cu democraţia

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, pe care nu am apucat să le verificăm încă, se pare că nedreptatea este şi mai mare: romanele lui Patrick Modiano sunt, de fapt, traduceri ale cărţilor lui Aurel Stancu. „Nu m-ar mira deloc. Probabil că a dat omul căutare pe google, a scris acolo „carte bună” şi a dat peste texte de-ale mele. Tot ce e posibil. Partea mişto pentru el e că multe erau gata traduse şi în franceză, şi în engleză. Dacă e aşa, din punctul meu de vedere este o nouă demonstraţie a valorii literare pe care o au textele mele. Vom vedea. Eu încă nu mi-am pierdut speranţa. Până la urmă, n-a fost un an chiar rău pentru mine: Drăguliţă Doamne, tot am umflat o menţiune la Premiile Antares”, a spus scriitorul Aurel Stancu.

Bacalbaşa, un preşedinte prevăzător. Deja a început deszăpezirea în judeţ

Ca să nu mai fie acuzat că îl doare în partea dorsală de faptul că judeţul Galaţi este blocat de nămeţi pe timp de iarnă, Nicolae Bacalbaşa a început chiar din aceste zile deszăpezirea. „Utilajele cu lamă deja circulă prin judeţ şi îndepărtează zăpada de pe carosabil. Avem câte cinci utilaje pe fiecare drum naţional şi minimum câte unul pe cele judeţene. Ne facem treaba din timp. Eu sunt om gospodar: vara îmi fac sanie sau, după caz, scot zăpada din curte”, a declarat Bacalbaşa.

Întrebat dacă nu cumva face risipă de bani deszăpezind judeţul în condiţiile în care nu a căzut nici măcar un fulg de nea, Bacalbaşa a zâmbit batjocoritor: „Când e vorba despre bunăstarea oamenilor mei, oamenilor de judeţul meu... nu mă uit la bani! Important e să ne simţim noi bine”, a spus Bacalbaşa.

Dan Mititica

 

Pamflet în versuri

Ferească domnul! (invocaţie în zadar)

Ferească domnul!... Toate străzile sunt pline

cu terchea-berchea, gură-cască, secături...

târtani punkişti spăimântători, fără busolă,

surzi şi absurzi, şi orbi şi corbi... lepădături!

Ferească domnul!... Sunt leiţi, nu-i diferenţă

între bezmetici, parcă-s traşi la indigo...

cretini mucoşi freacă gherţoiu-n cartiere,

se-ntrec în morgă şi-n măscări şi-n libido!

Ferească domnul!... Derbedei sperjuri din faşă

şi nătărăi cu boxe-n cap... şi-n curtea lor

se freacă menta cu osârdie dementă,

cu tată chel, dur şi frumos educator!

Ferească domnul!... Care domn? ce baliverne

tot mai înghit şi mai înghit şi mai înghit!...

Jos panarama tâmpă, ţaţa Demos Kratos...

dar n-am benzină, n-am trotil şi n-am chibrit!

                                         Submarin Cosorescu

 

 

Angajat Ecosal care nu înţelege mecanismul de supt banii publici

 

Un cavaler cu două domniţe salvate de la ananghie (Sursa foto: Facebook)

Marius Stan a cumpărat aspiratoare pentru trotuare

„Aspiră bine de tot! Milioane de euro”

Marius Stan face curăţenie nu doar pe trotuarele (inexistente, de altfel, prin multe zone ale oraşului) din Galaţi, ci şi prin vistieria locală. Ecosal a achiziţionat nişte utilaje de şmotru care au aspirat bani buni din bugetul local. „Era multă dezordine în buget. Ne-am folosit de aceste aspiratoare ca să reglăm lucrurile. Cum le-am băgat, cum au dispărut mizeriile alea de bani. Fac o curăţenie de ţi-e mai mare dragul” a spus Stan. Primarul se gândeşte să folosească aspiratoarele şi prin vecini. „Le închiriem brăilenilor, zic şi ei că le-au cumpărat şi, pac!, am mai supt nişte milioane. Marfă. Plus că oraşele vor arăta aşa cum vor arăta. Adică Dumnezeu cu mila! Când e mizerie la Galaţi zicem că utilajele sunt la Brăila şi invers. Vedem, ne descurcăm noi cumva”, a mai spus Stan.

Curat Murdar

Surprize incredibile la Măstăcani

A găsit într-un ou kinder un topor

Un copil din Măstăcani a avut parte de supriza vieţii lui după ce a desfăcut un ou kinder. El a descoperit un ditamai toporul de un metru, gata ascuţit. Tatăl copilului crede că nimic nu e întâmplător. „Nu am putut să cred nici acum. Era un topor adevărat, cinstit, beton. I l-am luat imediat pentru că aveam o întâlnire cu nişte băieţi în faţa cârciumii”, a spus tatăl copilului. După această întâmplare, măstăcănenii au dat fuga la consignaţia din Măstăcani, unde au epuizat tot stocul de ouă kinder. „Eu am găsit o bâtă, frate-meu a avut bulan de un buzdugan. Cel mai mişto a fost de Gelu Pocneală, care a avut parte de o drujbă. Face acum senzaţie la bătăile din comună, nu se bagă nimeni cu el la pocneală”, a spus Mihai Bardă, măstăcănean însetat de bătăi la sânge.

Partidul Toporului 

Cudalbiul arată ca după război

Zeci de victime ale tulburelului zac pe caldarâm

Scene de groază în aceste zile la Cudalbi. Zeci de trupuri însufleţite zac inerte pe caldarâm după o luptă inegală cu inamicul din butoaie. Se pare că anul acesta tulburelul s-a făcut ceva mai devreme, iar războiul cu armata lui Bachus s-a dat chiar de la începutul lui octombrie. „A fost o luptă total dezechilibrată. Oamenii noştri au fost şi puţini, şi nepregătiţi, şi luaţi prin surprindere. Tulburelul a venit ca un trăznet peste ei şi i-a pocnit în moalele capului. Victimele zac şi acum inconştiente pe străzi şi prin şanţuri”, a relatat Mitică Păhărel, martor al măcelului.

CITEŞTE ŞI: PAMFLET/ Traseişti din toate zările, urniţi-vă!

Din câte se pare, doar o mână de oameni mai rezistă eroic. „Cei mai viteji dintre seteni s-au retras în cârciuma lui nea Ion şi duc acolo un război de gherilă. Mai trag câte un gât de tulburel şi încearcă să facă faţă duşmanului. E greu, însă. Anul ăsta, tulburelul s-a făcut mai mult decât credeam şi mai tare decât a fost vreodată. Dar speranţa moare ultima. Sperăm să dovedim duşmanul”, a mai spus Mitică Păhărel.

Specialiştii estimează că anul acesta lupta cu tulburelul se va prelungi mult în iarnă.

Vatra Fericirii, de Victor Tulbure

Nici masonii nu mai sunt ce-au fost

Cavalerii Teutoni l-au înrolat pe Constantin Telegan

Veşti triste din lumea cavalerilor teutoni autohtoni. Constantin Telegan a fost uns cavaler, în cadrul unei ceremonii la care din păcate nu am putut asista pentru a vă putea da detalii. În lipsa informaţiilor, publicăm o poză făcută publică chiar de domnul cavaler Telegan pe facebook şi o însoţim cu ceea ce presupunem noi că a spus noul teuton după ungere.

CITEŞTE ŞI: PAMFLET/ Corupţii noştri sunt mai buni decât ai lor

„Jur să apăr interesele mele, să mă dau şmecher cu sabia pe facebook şi să apăr interesele tuturor celor care sunt ca mine. E un moment emoţionant pentru mine. Aproape că îmi dau lacrimile. Despre oamenii din această organizaţie nu pot să spun decât că nu îi înţeleg. Nu îi înţeleg de ce m-au acceptat şi care o fi şmecheria. Probabil că trebuie să le vin cu lovele, dar asta o să aflu eu la momentul oportun. Vreau să se ştie clar: voi îmbrăca această uniformă în orice moment al vieţii mele: şi la serviciu, şi la grătar, şi la şpriţ cu băieţii, şi în maxi-taxi. Jur credinţă veşnică costumului acestuia, sabiei şi reţelelor de socializare. Hai, Teutonii!!!”, a spus Telegan.

Bun Te Legat

Special pentru funcţionari

S-au inventat plasturii anti-Solitaire

Mai există speranţă pentru funcţionarii publici. O companie farmaceutică a scos pe piaţă plasturi anti-Solitaire, care te ajută să te laşi de jucat în timpul serviciului. „Am încercat cu de toate, nu a funcţionat. Dacă plasturii ăştia funcţionează, îmi iau o duzină de cutii”, a promis un funcţionar din Primăria Galaţi.

Funcţionar Solitar

Dezechilibru în ecosistem

Pescarii de Cătuşa jură că au prins Tarpon

După zeci de ani de funţionare a Combinatului, iată că ecosistemul din jur începe să capete noi valenţe. Balta Cătuşa este plină de surprize. „Ieri am luat doi tarponi şi am avut şi cel puţin un piranha săptămâna asta. Vecinul meu zice că a prins chiar şi rechin la mămăligă”, a spus, în exclusitate pentru VL, un pescar.

Pescari duşi cu pluta


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6934 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.