Răcoreanu - olimpicul internaţional doi în unu

Răcoreanu - olimpicul internaţional doi în unu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevul de la CNVA este singurul care s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internaţională la două olimpiade, la fizică şi astrofizică * Tot la astrofizică s-a calificat la juniori şi Angelica Popa * Fizicienii s-a întors cu rezultate foarte frumoase *

Mihai Răcoreanu este pentru al doilea an consecutiv calificat în lotul lărgit pentru olimpiadele internaţionale de fizică şi astrofizică. Deşi la faza naţională a celor două olimpiade a reuşit să obţină doar câte o menţiune, Răcoreanu a reuşit să se califice în loturile lărgite cu mult înaintea altora care iniţial au avut punctaje mai mari decât el.  Reamintim că tânărul de la CNVA a reuşit anul trecut performanţa să obţină patru medalii la concursuri internaţionale, lucru care a intrat în istoria olimpiadelor gălăţene. A fost medaliat cu aur la internaţionala de Astronomie din Kazahstan, a luat argint la Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuţia, şi  alte două medalii la Olimpiada de Astrofizică din Polonia, una de bronz şi una de aur. După cum a ponit, suntem convinşi că este hotărât şi are toate şansele să reediteze şi anul acesta succesul de anul trecut. Parte din rezultatele frumoase i le datorează profesorului său Mihai Vasiliu.

Tot o calificare în lotul lărgit pentru juniorii astrofizicieni a obţinut şi Angelica Popa de la Şcoala Nr. 9, pregătită de profesoara Elena Seciu.

Premiul I  la clasa a V-a

Rezultate frumoase au obţinut şi ceilalţi elevi din lotul care a reprezentat Galaţiul la naţionala de fizică. Cea mai frumoasă surpriză a fost Alexandru Halip, elevul de clasa a V-a de la Şcoala Nr. 5, care a primit premiul I şi o medalie de aur. Eniceicu Ştefan de la CNVA a fost recompensat tot cu o medalie de aur, dar a obţinut premiul al III-lea. Câte o menţiune şi o medalie de argint au fost acordate lui Vlad Şoltuz şi Mihai Răcoreanu, ambii de la CNVA. Cu medalii de bronz s-au întors: Ştefan Nedelcu şi Adriana Tufă, ambii de la CNVA, Bogdan Serea de la Şcoala Nr. 29 şi Dorin Clisu de la Pedagogic. 

Citit 2820 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2012 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.