A doua promoţie de farmacişti gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi a dat cea de-a doua promoţie de farmacişti de la înfiinţare, apropiindu-se de momentul acreditării. Festivitatea de absolvire şi cursul festiv au fost ţinute vineri, 22 iunie, în sala Teatrului Muzical "Nae Leonard". Manifestarea a debutat la ora 10.00, la Catedrală.

"Anul acesta am avut 88 de absolvenţi la specializarea farmacie, spre deosebire de anul 2011, când au fost 79 de absolvenţi. Dacă anul trecut promovabilitatea la examenul de licenţă a fost de 100 la sută, anul acesta aşteptăm luna septembrie pentru a vedea cât de bine pregătiţi sunt proaspeţii absolvenţi", a precizat dr. Costinela Georgescu, şefa Serviciului de Asistenţă Medicală a Municipiului Galaţi.

Etnobotanicele, o problemă actuală

Festivitatea a fost însoţită şi de un curs special, susţinut de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, dr. Aurel Nechita.

Dacă în 2011 cursul a avut ca temă Istoria farmaciei şi a medicamentului, anul acesta tematica a fost legată de conştientizarea riscului pe care îl implică consumul de droguri. Discuţia a fost axată în special pe problema etnobotanicelor.

"Experienţa de medic la Spitalul de Copii m-a pus de multe ori în situaţia de a trata adolescenţi şi tineri care sufereau de pe urma consumului acestor substanţe. Dincolo de riscurile imediate, cum ar fi starea de agitaţie extremă sau chiar coma profundă, consumul de etnobotanice provoacă dependenţă, care e mult mai greu de tratat. Viitorii farmacişti trebuie să conştientizeze toate aceste riscuri şi să facă o diferenţiere clară între valoarea terapeutică şi cea nocivă a unei substanţe", a explicat. dr. Nechita.

Citit 1830 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.