S-au afişat rezultatele admiterii la facultate

S-au afişat rezultatele admiterii la facultate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unde nu s-au completat locurile s-a intrat şi cu nota 5 * La Ştiinţele Comunicării, ultima notă pentru locurile fără taxă a fost 9


Facultăţile de la Universitatea "Dunărea de Jos" au afişat deja primele rezultate ale admiterii. Până ieri la prânz, doar câteva facultăţi nu reuşiseră să publice on-line notele candidaţilor, însă era de aşteptat ca până spre seară toţi candidaţii să ştie dacă au prins sau nu un loc. Aşa cum era de aşteptat, mediile de admitere de anul acesta au fost ceva mai mici faţă de anii trecuţi, pe de o parte din cauza concurenţei reduse şi, pe de altă parte, pentru că este primul an în care s-au reintrodus testările. La facultăţile la care concurenţa a fost sub un candidat pe locul bugetat s-a intrat, evident, şi cu media 5, locurile rămase libere urmând să fie acoperite în sesiunea din toamnă. Au fost şi câteva facultăţi unde s-a intrat cu medie mare. De exemplu, la Nave, ultima medie de admitere pe locurile fără taxă a fost 7,66, la Ştiinţe Economice 7,33, iar la Educaţie Fizică şi Sport 7,71.

Medii mai mari de admitere s-au înregistrat la Facultatea de Litere. La specializarea Română-Engleză s-a intrat cu 8,40, la Engleză-Franceză cu 5,96, însă cea mai căutată specializare s-a dovedit a fi cea de Ştiinţe ale Comunicării, unde nu s-a intrat pe locurile finanţate de stat decât cu medii peste 9.

La ora închiderii ediţiei, încă nu se afişaseră rezultatele la Medicină, acolo unde se aşteaptă cele mai ridicate medii de admitere, atât prin prisma rezultatelor din anii trecuţi, cât şi datorită concurenţei mari înregistrate. Rezultatele pot fi vizualizate on-line, la adresa admitere.ugal.ro.

Începând de astăzi, se aduc diplomele în original

Potrivit metodologiei de concurs, începând de astăzi şi până 30 iulie, ora 10,00, candidaţii admişi trebuie să aducă diploma de bacalaureat în original, confirmând astfel că doresc să ocupe locul obţinut şi să aibă calitatea de student al universităţii. "Pe data de 30 iulie, ora 16,00, se afişează o nouă listă, în care candidaţii admişi în Etapa I care nu au depus diploma de bacalaureat în original vor fi eliminaţi din concurs şi înlocuiţi cu alţi candidaţi ce îndeplinesc criteriile de admitere şi care iniţial au fost declaraţi respinşi. În felul acesta, unii candidaţi iniţial admişi la taxă vor putea trece pe locuri bugetate. Noii candidaţi admişi trebuie să aducă diploma de bacalaureat în original până pe 2 august, ora 10,00", se arată în metodologia de examen.

Citit 12536 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.