Problema doctoranzilor lăsaţi în aşteptare - Ministerul Educaţiei se scuză cu acuze de politizare

Problema doctoranzilor lăsaţi în aşteptare - Ministerul Educaţiei se scuză cu acuze de politizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei consideră că discuţiile publice privind întârzierea confirmării titlurilor de doctor pentru câteva sute de doctoranzi care şi-au susţinut public teza au conotaţii politice. Prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului, se specifică motivele care ar fi stat la baza "reorganizării" Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). Comunicatul sugerează că "reorganizarea" instituţiei nu a fost un contraatac punctual la faptul că, în şedinţa din 29 iunie, membrii CNATDCU trecuseră pe ordinea de zi posibilul plagiat al prim-ministrului Victor Ponta, ci faptul că, în general, instituţia care confirmă titlurile academice ar fi răspuns la comenzi politice. "Ministerul Educaţiei respinge ferm încercările recente de politizare şi compromitere a activităţii CNATDCU (...) Reorganizarea CNATDCU a avut ca obiectiv principal reformarea unei instituţii puternic politizate şi care reacţiona ca atare. Unul dintre exemplele evidente ale acestui fapt este întrunirea Consiliului General CNATDCU pentru un scop exclusiv politic după trei luni de inactivitate", se arată în comunicatul de presă menţionat.

Nominalizări pentru un nou Consiliu

Potrivit aceleiaşi surse de informare, "comisiile de specialitate şi CNATDCU vor cuprinde cadre didactice şi cercetători propuşi de universităţi", însă Ministerul Educaţiei a evitat să spună când va fi definitivat acest proces. Preşedintele Senatului Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, prof. dr. Lucian Georgescu, a confirmat pentru "Viaţa liberă", încă de marţi, faptul că ministerul a cerut propuneri instituţiilor academice din ţară. "Ni s-a cerut să facem nominalizări, pe care noi deja le-am transmis Ministerului Educaţiei", a spus profesorul Georgescu.

Comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei nu face nicio referire la situaţia în care se află doctoranzii POSDRU cărora nu li s-a confirmat titlul de doctor şi care ar putea fi puşi în situaţia de a returna bursele primite timp de trei ani (peste 50.000 de lei) pentru simplul motiv că CNATDCU nu s-a întrunit de aproape cinci luni.

Citit 3318 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.