Subiecte mult mai uşoare decât în vară la bacalaureatul restanţierilor

Subiecte mult mai uşoare decât în vară la bacalaureatul restanţierilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Se vor lua multe note de trecere, consideră atât elevii, cât şi profesorii de limba şi literatura română * Trei eliminaţi şi peste 300 de absenţi


„Am stat o grămadă să-mi amintesc ce roman am citit. Am scris despre ’Baltagul’. Norocul meu că ştiam cât de cât despre ce e vorba”, se lăuda unul dintre candidaţii la bacalaureat, care a susţinut examenul la centrul de la Colegiul „Elena Doamna”. Toţi elevii intervievaţi au concluzionat că subiectele au fost mult mai uşoare decât cele din vară.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi cadrele didactice. Inspectoarea de specialitate, profesoara Nicoleta Crînganu, ne-a spus la rândul său: "La primul punct, a fost o poezie de Eminescu, la care elevii se descurcă, de obicei. Cerinţele au fost uşoare. Cel mai greu pentru nişte elevi care susţin bacalaureatul în a doua sesiune este eseul argumentativ de la punctul al doilea. Nu musai citatul din Blaga le va ridica probleme, ci argumentaţia în sine. La subiectul al treilea, unde li se cerea să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un roman la alegere se vor descurca cu siguranţă, dacă au citit măcar un roman şi dacă îl povestesc. Notele nu vor fi prea mari, dar foarte mulţi dintre cei care nu au promovat în vară la română au şansa să ia acum notă de trecere”, a spus Nicoleta Crînganu.

Cu telefonul mobil în buzunar

De la inspectoarea generală Laura Marin, am aflat că au fost trei candidaţi eliminaţi din examen: „La controlul monitorilor trimişi special în şcoli, aceştia au constatat că respectivii elevi au buzunarele umflate. Aveau telefoanele la ei, ca urmare au fost eliminaţi, indiferent dacă au apucat să le folosească sau nu”.

Foarte mulţi candidaţi, aproximativ 20 la sută dintre cei peste 1.600 înscrişi la această probă, au dat bir cu fugiţii şi n-au mai ajuns în sălile de examen.

Următoarea probă, cea la disciplina obligatorie a profilului - matematica sau istoria - va avea loc miercuri, 29 august.

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 27 August 2012 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.