Tot firma SC Risk va livra laptele în şcolile gălăţene

Tot firma SC Risk va livra laptele în şcolile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pierderi de 900.000 de euro pentru nedecontarea produselor în anii anteriori * Marţi, 9 octombrie, elevii îşi vor primi gustarea

Deşi Consiliul Judeţului a reziliat contractul cu firma S.C. Risk, tot aceasta a ajuns să câştige la negocierile directe. Cu câteva diferenţe, susţine county-managerul Costel Fotea: „Din nefericire, legea nu ne permite să refuzăm participarea la negocierile directe a firmei Risk, dar aceasta va livra doar laptele, în timp ce cornul va fi adus de o firmă din Smârdan, Derpan, care aprovizionează mai multe supermarketuri. Spre deosebire de anii anteriori, elevii au scăpat de brânza topită împuţită, de sticksuri, napolitate şi biscuiţi fărâmicioşi. Conform noului contract, Risk nu mai poate livra decât lapte peste tot şi iaurt, doar în proporţie de 30 la sută. Mai mult decât atât, am reuşit să facem o economie de 30.000 de lei pe lună, deoarece la negocieri am reuşit să obţinem un preţ mai mic decât anul trecut”.

Aproape un milion de euro irosiţi în şase ani

County-managerul susţine că un alt beneficiu al acestui nou contract este faptul că se va putea obţine decontarea de 18 la sută, din fonduri de la Uniunea Europeană. „Pentru că vom primi doar lapte şi iaurt, vom putea deconta o parte dintre cheltuieli dintre cheltuieli şi nu e vorba de o sumă mică. Cam 250.000 de euro ar trebui să ni se returneze anul acesta prin APIA, pentru derularea programului. E adevărat că am întârziat trei săptămâni cu livrarea acestor produse, motiv pentru care ne cerem scuze elevilor, dar credem că rezilierea contractului, chiar şi aşa făcută târziu, pentru că nu a fost timp fizic suficient, a adus multe beneficii. Ştiţi că s-au pierdut 900.000 de euro în şase ani, pentru că nu s-a decontat nimic din fondurile europene oferite pentru acest program?”, mai spune Costel Fotea.

Gustarea vine săptămâna viitoare

Vestea bună pentru elevi e faptul că şeful de la CJ a promis că laptele şi cornul vor ajunge în şcoli, începând de marţi, 9 octombrie.

În paralel, CJ a demarat licitaţia pe SEAP, pentru care a ridicat şi câteva pretenţii firmelor: „Nu mai vrem ca o singură societate să livreze produsele pentru tot judeţul, astfel vom scăpa de aprovizionarea o dată pe săptămână, cu produse de proastă calitate. Vom împărţi judeţul în patru zone, astfel ca maşinile firmelor să nu mai aibă distanţe de peste 50 de kilometri, ca să poată aduce numai produse proaspete”, a mai adăugat Costel Fotea.

Citit 2096 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2012 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.