După un an de la comasare, Colegiul Traian devine sediul Jandarmeriei

După un an de la comasare, Colegiul Traian devine sediul Jandarmeriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Directoarea colegiului, Mirela Onişor, dar şi inspectoarea generală Laura Marin susţin că imobilul se deteriora, deoarece nu mai învaţă nimeni acolo de la comasarea celor două licee


În urmă cu un an de zile, fostul Colegiu „Traian” a fuzionat cu „Radu Negru”, deoarece instituţia se confrunta cu o lipsă acută de elevi. După ce a pierdut personalitatea juridică, instituţia a pierdut acum şi o parte din patrimoniu, respectiv imobilul situat pe strada Traian la nr. 246.

La ultima şedinţă a Consiliului Local s-a votat transferarea acestei clădiri din administrarea domeniului public în cea a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi transformarea ei în sediu al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Aleşii locali îşi motivează hotărârea astfel: „Sediul unităţii de jandarmerie este situat la ieşirea din Galaţi, la periferia oraşului, la o distanţă de aproximativ opt kilometri de centru, ceea ce scade capacitatea de intervenţie şi face imposibilă îndeplinirea misiunilor de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice”.

Cum înstrăinarea unui spaţiu destinat învăţământului nu se poate face decât cu acordul MECTS, pe data de 2 noiembrie 2012 ministerul a emis aviz favorabil pentru schimbarea destinaţiei spaţiului respectiv.

Conducerea colegiului a fost de acord

Atât conducerea colegiului „Radu Negru”, cât şi inspectorul general Laura Marin s-au declarat de acord cu acest lucru. „În consiliul de administraţie am votat că imobilul respectiv nu ne trebuia, pentru că nu mai aveam elevi şi din acest motiv se degrada. În plus, nici nu puteam asigura securitatea spaţiului”, ne-a spus directoarea Mirela Onişor. Aceasta ne-a mai spus că nu au renunţat la spaţiile pe care le aveau peste drum, unde sunt şi cantina şi internatul, aici urmând să deschidă de anul viitor un centru de reconversie profesională pentru adulţi.

Inspectoarea generală Laura Marin susţine că mutarea Jandarmeriei în zonă va asigura liniştea şi securitatea spaţiului de învăţământ de peste drum: „Se află acolo un internat pentru tinerii proveniţi din centrele de plasament, care fac numai probleme. Sperăm că astfel această situaţie va lua sfârşit”, spune şefa învăţământului gălăţean.


Şeful Jandarmeriei: "Nu ne mutăm imediat"

Lt. col. Dănuţ Vasilică, inspectorul şef al IJJ Galaţi, ne-a declarat că mutarea sediului unităţii va mai avea de aşteptat. „Trebuie elaborată o hotărâre de Guvern şi apoi mai este nevoie şi de finanţare, pentru că sunt necesare nişte investiţii”, a precizat şeful Jandarmeriei Galaţi. Potrivit sursei citate, valoarea investiţiilor nu ar trebui să fie foarte mare, dat fiind că imobilul primit este într-o stare bună. „Este nevoie de realizarea infrastructurii informatice şi de comunicaţii şi de o recompartimentare”, a subliniat lt. col. Vasilică. Beneficiarii acestei tranzacţii apreciază că spaţiul primit în incinta fostului colegiu „Traian” este exact ce le trebuia pentru a-şi putea desfăşura activitatea aşa cum trebuie, atât din punct de vedere al mărimii suprafeţei disponibile, cât şi al poziţionării. În ceea ce priveşte actualul sediu, conducerea Jandarmeriei spune că acesta va rămâne al instituţiei şi ia în calcul mutarea la Galaţi a unei părţi din efectivele de la Tecuci. (Mariana Constandache)

Citit 5688 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.