Liceul de Arte, capitala olimpicilor la teatru

Liceul de Arte, capitala olimpicilor la teatru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deschiderea oficială a olimpiadei naţionale de teatru şi arta actorului va avea loc astăzi, la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 18,00. Până duminică, Liceul de Artă „D. Cuclin” din Galaţi va deveni capitala olimpicilor de la clasele de teatru din toată ţara.

Este pentru prima dată când olimpiada trupelor de teatru va fi organizată în acelaşi judeţ cu cea de arta actorului, care presupune probe individuale. Ca urmare programul va fi destul de dens, fiind prezenţi la Galaţi peste 130 de elevi din toată ţara (nouă trupe de teatru şi 36 de concurenţi la probele individuale). Trupele de teatru vor evolua, mâine, între orele 9,00 - 20,00, la Sala Studio a Facultăţii de Teatru şi la Casa de Cultură a Studenţilor, urmând ca probele individuale să aibă loc, vineri şi sâmbătă, în Amfiteatrul Liceului de Artă „D. Cuclin”. Cei care vor avea timp să le fie spectatori vor fi răsfăţaţi cu un adevărat regal de creaţii dramatice, din literatura universală şi autohtonă: „Deşteptarea primăverii”, „Sânziana şi Pepelea”, „Năpasta”, „Buzunarul cu pâine”, „Gaiţele”, „Cumetrele”, „Când Isadora dansa” şi „Doctor fără voie”. La proba individuală, fiecare candidat are de prezentat cinci poezii (lirică, filosofică, de forţă, populară şi fabulă) şi două monoloage (unul tragic şi unul comic).

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 19,00, în Amfiteatrul Liceului de Artă.

Cazarea şi masa concurenţilor şi profesorilor vor fi asigurate de Colegiul „Elena Doamna”, care a fost gazdă bună pentru mai multe olimpiade naţionale desfăşurate la noi în judeţ.

Citit 1720 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.