Primele "victime" ale admiterii la liceu

Primele "victime" ale admiterii la liceu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O parte dintre elevii claselor a VIII-a au trecut deja prin emoţiile admiterii la liceu. Ei au susţinut probele de aptitudini şi testele la limba străină pentru clasele de bilingv. Ca la orice examen, s-a lăsat şi cu victime.

La Colegiul „C. Negri” s-a înregistrat cea mai mare concurenţă din ultimul timp. S-au înscris 114 candidaţi, dar după probe s-au dovedit a avea calităţi de dascăli doar 88.

La Liceul de Arte au fost admişi la probele vocaţionale 97 de candidaţi, 22 fiind consideraţi respinşi, în timp ce la Liceul cu Program Sportiv au fost admişi 85 de elevi şi 21 au fost respinşi. La clasa de rugby de la Auto, au fost 30 de elevi înscrişi şi tot atâţia admişi.

Fără prea mari probleme au fost şi probele de la Seminarul Teologic, unde, din 59 de candidaţi, doar unul singur a fost considerat inapt.

Cele mai multe victime pare să fi făcut însă limba engleză. La centrul de la Colegiul „Mihail Kogălniceanu”, din 361 de candidaţi, doar 276 au fost admişi. Au fost depuse 47 de contestaţii, dintre care 13 au fost rezolvate favorabil.

Dintre cei 229 de elevi care au susţinut proba de engleză la CNVA, n-au obţinut notă de trecere 39. Şi aici s-au depus 14 contestaţii, dar numai 5 au primit câştig de cauză.

La Colegiul „Cuza”, unde au fost înscrişi 171 de candidaţi pentru proba de limba franceză, au promovat doar 151. Dintre cele patru contestaţii depuse, trei au primit punctaj în plus.

Cei respinşi vor putea participa la repartiţia computerizată, după susţinerea evaluării naţionale. 

Citit 1856 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.