VIDEO / Protest inedit la o şcoală din Galaţi: „Să le fie ruşine pentru că vor să îmbolnăvească elevii de la toate şcolile din oraş !”

VIDEO / Protest inedit la o şcoală din Galaţi: „Să le fie ruşine pentru că vor să îmbolnăvească elevii de la toate şcolile din oraş !”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scenă parcă desprinsă dintr-un desen animat în curtea Şcolii Nr. 29. Sute de părinţi şi elevi, mobilizaţi de voluntarii de la Clubul Impact29, au lansat peste 400 de baloane cu heliu. Voluntari coordonaţi de dascălii Artemiza Lovin, Victoria Georgescu, Cristina Stase şi Simona Avram, şi-au dorit să protesteze într-un mod inedit împotriva construirii unei termocentrale pe cărbuni la Galaţi. Motivul acestui protest l-a enunţat simplu chiar şi un copil de clasă pregătitoare: „Să le fie ruşine pentru că vor să îmbolnăvească elevii de la toate şcolile!”.

Proiectul a primit finanţare prin Fundaţia „Noi Orizonturi” – în urma competiţiei "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!", la care au participat mai multe cluburi de voluntariat din ţară şi mai multe ONG-uri. 

Chiar dacă sunt mici, voluntarii cu inimă mare trebuie încurajaţi şi susţinuţi pentru a schimba lumea. De aceea, cei care au primit o carte poştală legată de un balon colorat, trebuie musai să o retrimită la adresa Clubului Impact29. Este un semn că mesajul lor a fost auzit şi este susţinut şi de alţi oameni din oraş. Imaginile frumoase de pe cărţile poştale au fost realizate de elevele Ana Sandu şi Andra Racoviţă.

 

 

 

 

 

Citit 3010 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.