Prima promoţie acreditată de farmacişti gălăţeni
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Prima promoţie acreditată de farmacişti gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Motiv de mândrie, vineri, pentru studenţii şi profesorii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, cu ocazia festivităţii de absolvire a primei promoţii acreditate de farmacişti ai facultăţii gălăţene. „Am ajuns astfel să dăm examenul de maturitate şi pentru această specializare. Este momentul pe care toţi profesorii îl aşteptau cu nerăbdare încă de la înfiinţarea specializării Farmacie, în urmă cu 5 ani”, a spus prof. univ. dr. Aurel Nechita.

Odată cu obţinerea acreditării definitive a acestei specializări, profesorii aşteaptă ca şi mai mulţi viitori studenţi să aleagă învăţământul medical. Spre deosebire de majoritatea absolvenţilor altor facultăţi, pentru care calvarul găsirii unui loc de muncă începe imediat după licenţă, în cazul absolvenţilor de la Farmacie oferta de muncă este mult mai generoasă. „Chiar dacă vor da examenul de licenţă abia în luna septembrie a acestui an, toţi cei aproximativ 80 de absolvenţi au deja oferte pentru contracte de muncă de la diferite farmacii”, a adăugat fostul decan al Facultăţii.

Alături de Farmacie, şi Medicina Generală sărbătoreşte anul acesta cea dintâi promoţie de medici acreditată la facultatea din Galaţi. Anul trecut, prima specializare care a obţinut acreditarea definitivă a fost Asistenţa medicală. Urmează ca peste doi ani şi specializările Moaşe şi Medicină stomatologică să fie recunoscute oficial.

Citit 6500 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2013 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.