Când se prezintă elevii la centrele de susţinere a examenului de evaluare naţională

Când se prezintă elevii la centrele de susţinere a examenului de evaluare naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 4.600 de candidaţi vor susţine marţi, 25 iunie, proba la limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale de la clasa a VIII-a. Conducerea ISJ îi avertizează pe candidaţi că trebuie să se prezinte în sălile de examen, până cel târziu la ora 8,30, urmând ca subiectele să fie distribuite începând cu ora 9,00.

Elevii nu au voie să intre în sălile de examene cu materiale din care ar putea  să se inspire în rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile. Cei surprinşi cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, sau cei surprinşi comunicând cu ceilalţi elevi vor primi nota 1, fiind consideraţi eliminaţi din examen.

Potrivit ordinului de ministru privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale, sălile de clasă în care elevii vor susţine probele de examen, cele în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, vor fi supravegheate video.

Proba la matematică se va desfăşura joi, 27 iunie, iar rezultatele se vor afişa pe 29 iunie, zi în care se vor depune şi contestaţiile.

Mâine, după susţinerea probei, vom publica pe site-ul www.viata-libera.ro rezolvarea subiectelor, soluţiile fiind oferite de profesorul Corneliu Goldu, de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri".   

 

Citit 1467 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.