Profesori gălăţeni condamnaţi la suplinire pe viaţă

Profesori gălăţeni condamnaţi la suplinire pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase cadre didactice au pierdut anul acesta dreptul să se mai titularizeze vreodată. Ei au picat a treia oară examenul de definitivat şi, conform Legii Educaţiei, pierd dreptul la titularizare, dacă au această calitate, sau nu mai pot spera că o vor obţine. Ei vor putea rămâne în învăţământ doar ca profesori suplinitori pentru toată cariera lor. În această situaţie se află doi profesori de biologie, unul din Galaţi şi altul din Buciumeni, doi de matematică, din Folteşti şi Valea Mărului, unul de geografie de la Movileni şi un profesor de psihopedagogie specială.

Aproximativ 30 de alte cadre didactice sunt în pericol să păţească acelaşi lucru, dacă nu vor promova examenul de definitivat anul viitor. Aceştia se află deja la a doua „abatere” de acest gen. 

Mai mult decât atât, inspectoarea general-adjunctă Diana Bulai ne-a declarat că au pierdut titularizarea şi cadrele didactice care au primit acest drept în baza cererilor depuse la sfârşitul acestui an şcolar. „O condiţie ca aceştia să se titularizeze era să aibă definitivatul. Noi i-am acceptat şi pe cei care erau înscrişi anul acesta la examen. Dacă n-au promovat şi-au pierdut locul”, susţine Diana Bulai.

Citit 8403 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.