Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Elevii, părinţii şi profesorii Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” au declanşat o colectă de ajutoare pentru oamenii din comunele lovite de inundaţii.
„Au fost colectate articole de îmbrăcăminte, articole de igienă, alimente şi apă. S-au achiziţionat produse şi apă de către reprezentanţii Consiliului Elevilor. Părinţii ne-au ajutat şi cu mijloacele de transport. Toţi au dovedit empatie şi aplecare spre nevoile semenilor”, ne-a declarat directoarea colegiului, Adriana Ciocănel.
Vineri, 20 septembrie, patru cadre didactice şi 14 elevi voluntari s-au deplasat la Cudalbi, localitate greu lovită de furia apelor. Aici, oamenii au primit cu bucurie alimentele, îmbrăcămintea şi apa distribuită.
„Acţiunea a fost o lecţie de viaţă. Elevii au fost bucuroşi că au putut da o mână de ajutor, dar au remarcat şi amploarea pierderilor suferite de oameni. Mulţumim domnului George Moisei, care şi-a pus maşina la dispoziţie pentru deplasarea în zonele greu accesibile, deoarece maşina cu care grupul de elevi şi cadre didactice s-a deplasat nu putea face faţă. În continuare, oamenii suferă şi de frig şi este nevoie de pături. Într-o situaţie deosebit de dificilă sunt bătrânii, care, pe lângă faptul că au pierdut munca de o viaţă, nu au resurse nici fizice, nici materiale, pentru a încerca să refacă ceva. De aceea, copiii şi-au propus să continue acţiunea de colectare şi săptămâna viitoare. Ei şi-au manifestat speranţa că tot mai mulţi oameni se vor mobiliza pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie”, ne spune directoarea de la „Hogaş”.

Citit 1190 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.