Sprijin de la elevii Colegiului „Hogaş” pentru comuna Cudalbi

Sprijin de la elevii Colegiului „Hogaş” pentru comuna Cudalbi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii, părinţii şi profesorii Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” au declanşat o colectă de ajutoare pentru oamenii din comunele lovite de inundaţii.

„Au fost colectate articole de îmbrăcăminte, articole de igienă, alimente şi apă. S-au achiziţionat produse şi apă de către reprezentanţii Consiliului Elevilor. Părinţii ne-au ajutat şi cu mijloacele de transport. Toţi au dovedit empatie şi aplecare spre nevoile semenilor”, ne-a declarat directoarea colegiului, Adriana Ciocănel.

Vineri, 20 septembrie, patru cadre didactice şi 14 elevi voluntari s-au deplasat la Cudalbi, localitate greu lovită de furia apelor. Aici, oamenii au primit cu bucurie alimentele, îmbrăcămintea şi apa distribuită.

„Acţiunea a fost o lecţie de viaţă. Elevii au fost bucuroşi că au putut da o mână de ajutor, dar au remarcat şi amploarea pierderilor suferite de oameni. Mulţumim domnului George Moisei, care şi-a pus maşina la dispoziţie pentru deplasarea în zonele greu accesibile, deoarece maşina cu care grupul de elevi şi cadre didactice s-a deplasat nu putea face faţă. În continuare, oamenii suferă şi de frig şi este nevoie de pături. Într-o situaţie deosebit de dificilă sunt bătrânii, care, pe lângă faptul că au pierdut munca de o viaţă, nu au resurse nici fizice, nici materiale, pentru a încerca să refacă ceva. De aceea, copiii şi-au propus să continue acţiunea de colectare şi săptămâna viitoare. Ei şi-au manifestat speranţa că tot mai mulţi oameni se vor mobiliza pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoie”, ne spune directoarea de la „Hogaş”.

Citit 1710 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2013 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.