GALERIE FOTO / Un eveniment pentru întreaga planetă la Şcoala Nr. 29

GALERIE FOTO / Un eveniment pentru întreaga planetă la Şcoala Nr. 29
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii claselor a II-a B şi I B de la Şcoala Nr. 29 din Galaţi, împreună cu învăţătoarele Gherghina Lungeanu şi Simona Avram şi profesoara de limba engleză Artemiza Lovin, au participat, la sfârşitul săptămânii, la un eveniment cu implicaţii mondiale, desfăşurat sub sloganul  „Plant a tree for Peace”. De Ziua Internaţională a Păcii, ei au plantat, la ora 12 fix, copaci, alături de copiii din întreaga lume. „Este un eveniment de amploare. Anul trecut, peste 5.000 de şcoli din 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci într-o singură zi. Anul acesta cu siguranţă vom fi mai mulţi. Noi în fiecare toamnă, de patru ani încoace, plantăm copaci în semn de pace, iar copiii vin cu mare drag. Plant a tree for Peace 2013 - este o campanie organizată de Learning about Forests - LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu”, ne spune învăţătoarea de la clasa a II-a B, Ggherghina Lungeanu.
„A fost un moment frumos pentru noi, ne-au fost alături şi părinţii şi bunicii, iar copiii de-abia aşteaptă să poată îngriji puieţii de salcâmi şi vişinul plantaţi în curtea şcolii. Au promis că vor merge în pauze să le toarne apă, ca să crească şi să se poată  să se răcorească la umbra lor, până vor termina şcoala”, a adăugat şi învăţătoarea de la clasa I B, Simona Avram. 
Profesoara Artemiza Lovin este cea care i-a ajutat pe elevi ca mesajele ecologiste şi de pace să fie înţelese de copiii din întreaga planeta şi i-a învăţat să le spună şi în limba engleză.

 

Citit 3029 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 11:47

3 comentarii

 • postat de monica
  Joi, 26 Septembrie 2013 02:38
  78.97.221.***
  scoala 22 nimic???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tatiana
  Marți, 24 Septembrie 2013 21:41
  5.13.221.***
  Felicitari pentru aceasta initiativa! Ar trebui sa fie un exemplu de urmat pentru toate scolile si gradinitele din oras!
  0
  5
  Raportează
 • postat de maidanezu neeutanasiat hodinit la umbra copacilor scolii 29
  Marți, 24 Septembrie 2013 21:11
  92.81.18.***
  copacii care au fost plantati erau cumva castani? pentru ca atunci cand copiii vor creste mari si vor realiza ca v-ati folosit de ei in campanii virtuale ecologiste sa arunce in cine trebuie... cu fructele, pardon castanele! sau dupa caz, daca cineva le va arunca in foc sa aiba cine le scoate, bineinteles cu mainile altora! felicitari! o activitate reusita! sunt coplesit de emotie verde! bravo!
  3
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.