Elevii gălăţeni, în grevă japoneză: "Educaţia este o investiţie, nu o cheltuială"

Elevii gălăţeni, în grevă japoneză: "Educaţia este o investiţie, nu o cheltuială"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) din Galaţi s-au raliat protestului profesorilor şi studenţilor, intrând ieri în grevă japoneză. Ei au intrat la cursuri purtând banderole albe, declarându-se nemulţumiţi de subfinanţarea învăţământului din România.

La Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, câteva zeci de elevi au ieşit ieri, în pauza de la ora 12,00, pe terenul de sport, pentru un protest paşnic. Ei purtau banderole pe care era scris 6 la sută - făcând trimitere la principala lor revendicare. Aici am găsit-o şi pe vicepreşedinta CJE, Valentina Diana Tiron: „Politicienii trebuie să înţeleagă faptul că educaţia nu este o cheltuială, ci o investiţie. Ne-am săturat să ni se promită 6 la sută din PIB prin lege şi să nu fie alocaţi niciodată. Vrem mai mult decât vorbe. Avem nevoie de dotări, nu avem calculatoare, laboratoare şi bibliotecă performante. Şi nu este doar situaţia colegiului nostru. Profesorii sunt nemulţumiţi din cauza salarizării. Vrem o alocaţie mai mare, nu doar 42 de lei, în condiţiile în care caietele şi auxiliarele s-au tot scumpit. Vrem manuale gratuite şi la clasele a XI-a şi a XII-a. Noi mai avem puţin şi terminăm liceul, dar măcar generaţiile viitoare să aibă toate aceste lucruri”, ne-a spus vicepreşedinta CJE.

Colegul ei, Alin Grădinaru, e de părere că toţi politicienii ar trebui să se gândească mai mult la viitor: „Nu ne vom opri din protest până când nu se va da Educaţiei ceea ce este necesar!”, spune acesta cu convingere, înainte ca soneria să-i recheme la ore.

Citit 1851 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.