Decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate: Directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, declarat incompatibil

Decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate: Directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, declarat incompatibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Niţă Teodor, manager în cadrul Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, întrucât, în perioada 31 ianuarie 2012 - 17 octombrie 2012, a exercitat, simultan, funcţia de manager interimar al teatrului şi funcţia de decan al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi”, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de către instituţia în cauză. Conform art. 3 din O.U.G nr. 189/2008, „Managementul instituţiilor publice de cultură poate fi încredinţat unei persoane fizice care nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România”, îşi motivează ANI decizia, amintind că, potrivit Legii Educaţiei din 2011, printre funcţiile de conducere este amintită şi cea de decan. Reprezentanţii ANI susţin că i-au transmis şi directorului Teatrului Muzical aceste lucruri şi i-au solicitat un punct de vedere, precizându-i că are inclusiv dreptul de „a fi asistat sau reprezentat de un avocat”.

Am reuşit să luăm legătura cu directorul Muzicalului gălăţean, Teodor Niţă, care în prezent este plecat în turneu cu spectacolul „Aida”. Acesta ne-a declarat: „Am aflat şi eu că mi s-a făcut o reclamaţie. Mai trebuie şi probată. Din punctul meu de vedere, nu există incompatibilitate. Funcţia de decan este una didactică, nu una publică. Iar cea de director interimar nu este  funcţie de conducere. Când am fost numit manager, îmi dădusem demisia din funcţie. Voi face şi eu demersuri către ANI”.

Într-adevăr, Teodor Niţă a demisionat din funcţia de decan chiar pe 18 octombrie 2012, cu o zi înainte de a fi numit, în urma concursului, director al Muzicalului.

În cazul în care, în final, instanţa va decide că a fost într-adevăr o stare de incompatibilitate, Teodor Niţă nu va mai avea dreptul să ocupe timp de trei ani o demnitate sau o funcţie publică.

Citit 2670 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2013 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.