În atenţia liceenilor din ultimii ani: Masterclass de fizică gratuit în Italia

În atenţia liceenilor din ultimii ani: Masterclass de fizică gratuit în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul de Fizică - Laboratori Nazionali di Frascati dell’Istituto Nazionale di Fisica Nucleare de la Frascati, Roma, Italia, organizează a patra ediţie a Masterclass-ului internaţional de fizică moderna, “Physics in the 21th Century”.

Cursul, organizat pentru circa 40 elevi din ultimii ani de liceu din toata Europa, va fi ţinut în perioada 10-14 februarie 2014.  Va cuprinde o serie de lecţii de Fizică Modernă şi aplicaţii ale acesteia în societate şi activităţi de laborator (experimente realizate împreună cu cercetătorii de la Frascati). Participanţii vor avea inclusiv posibilitatea să viziteze experimentele si acceleratoarele de la institutul gazda. Limba oficială a cursului va fi l engleza.

Cursul este gratuit, însă participanţii trebuie să plătească drumul, hotelul şi cina (prânzul va fi organizat la cantina Institutului de la Frascati). Costul aproximativ, fără drum, este de circa 600 euro pentru un participant.

Participarea elevilor se face în urma semnalării numelor acestora de către liceele pe care le frecventează. Aplicaţiile trebuie trimise prin mail la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi trebuie să cuprindă următoarele informaţii: numele şi tipul liceului, locul acestuia,  numele profesorului din liceu care se va ocupa cu organizarea din partea liceului, având responsabilitatea selecţionării elevilor, numele elevilor, situaţia lor şcolară, data şi locul naşterii,  declaraţia de asigurare (the declaration of insurance policy)

Termenul pentru trimitere a cererilor de participare este 12 decembrie 2013. Responsabila acestei activităţi este Dr. Cătălina Oana Curceanu, cercetător în domeniul fizicii nucleare şi a particulelor elementare la Frascati. Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul: www.lnf.infn.it/edu/stagelnf/2014/international_masterclass.html.

Citit 1162 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.