Danubius: Premiul de Excelenţă pentru comunicare performantă online (P)

Danubius:  Premiul de Excelenţă pentru comunicare performantă online (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gala Edumanager 2013

Marţi seara, una dintre sălile Hotelului Marriott a găzduit un eveniment - premieră pentru învăţământul românesc: Gala Edumanager 2013, în cadrul căruia au fost acordate premii universităţilor şi instituţiilor de învăţământ preuniversitar care au reușit să facă performanță și să se remarce prin comunicare online cu studenții sau elevii, prin cele mai inovative proiecte de cercetare, prin cele mai rezonante evenimente științifice, prin cea mai performantă platformă de învățământ online etc.

Despre Gală și inițiatorul ei

Inițiativa Edumanager.ro aparține domnului Cezar CALUSCHI, care în urmă cu 7 ani a avut ideea extraordinară de a creea un portal dedicat managementului în educaţie. Hotărârea a  venit dintr-o experienţă în domeniul comunicării, domnia sa predând o vreme această disciplină în mediul universitar.

“În această seară vom premia câteva tipuri de activități care nu sunt evaluate și premiate în mod uzual în România. Vom premia ceea ce evaluăm noi într-un an de zile, lucruri care sunt greu de cuantificat dar care țin de managementul în educație. Prin acest demers dorim să evidențiem și să premiem atitudinile pozitive, să arătăm lucrurile noi deoarece sunt extraordinar de multe lucruri bune care se întâmplă în învățământ. Cei care vor primi diplome merită cu adevărat admirația noastră!”

Actori și  miniștri pe scena decernării

Actorul Adrian PADURARU, moderatorul acestui eveniment, prin tertipuri doar de artiști știute, a reușit să inducă și să mențină o atmosferă relaxată deși emoțiile participanților au fost amplificate de prezența mai multor oficialități din domeniul învățământului, dintre care amintim pe dl. Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE - Ministrul Educației și doamna Prof. univ. dr. Ecaterina ANDRONESCU – Președinte al Comisiei de Învățământ din Senatul României

Ministrul Educației, distras de Gală de la Buget

D-l. Ministru al Educației, Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, a lăsat pentru câteva zeci de minute amendamentele pe care trebuia să le aducă Bugetului educației  în Parlamentul României și a dat un plus de valoare evenimentului prin sarcina de onoare de a înmâna personal diplomele și trofeele premianților.

« Ca ministru, nu pot decât să mă bucur ! Iată că nu se mai caută cu disperare lucrurile negative ci și lucrurile bune care merită arătate ! Să scoatem în față ceea ce este bun !

De multe ori, nu știm unii de alții, dacă avem preocupări comune, dacă putem lucra împreună. Univesitățile sunt foarte preocupate  de activitatea academică și nu au timp de învățământul preuniversitar. Edumanager.ro multiplică efortul nostru de a aduce oamenii împreună și catalizează colaborarea pe toate axele comune.

În majoritatea cazurilor, există un dialog de tipul “Ministerul trebuie să ajute »… . În primul rând, noi trebuie să ne ajutăm ! Este  adevărat  că sunt lucruri în care Ministerul trebuie să intervină efectiv dar  degeaba, de exemplu, Ministerul stabilește un cadru pentru proiecte europene dacă școlile nu scriu și nu implementează proiecte europene !

Dacă avem informații, dacă avem și semnale de optimism, iar Edumanager.ro dă semnale de optimism, suntem ajutați să devenim un cadru de colaborare și să arătăm rezultatele în urma unor eforturi complicate! »

 

 

 

Excelență pentru cea mai activă prezență online : Universitatea “Danubius“

Echipa de comunicare a Universității “Danubius » : Lect. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE - Șef Birou Relații Publice și Asist. Univ. drd. Oana DRĂGĂNESCU - Coordonator al Centrului de Marketing, prezentă la eveniment, a trăit cele mai frumoase sentimente dorite de către orice om dedicat total muncii pentru mentenanța profesiei : răsplata, admirația și motivația. Atunci când acestea vin din exterior, de la observatori obiectivi,  sunt resimțite mult mai intens, aproape copleșitor.

Studenții, căci ei sunt observatorii obiectivi, au votat, timp de o lună,  Universitatea « Danubius » ca fiind universitatea cu cea mai activă prezență online, care își comunică noutățile la timp fie prin e-mail, prin Facebook, prin Platformă etc.

Acest premiu onorează și obligă reprezentanții Universității « Danubius « să fie mai buni, să întrețină o  colaborare începută în urmă cu trei ani cu singurul portal de educație din România, pentru a fi prezenți în lumea învățământului și prin intermediul Edumanager pliat pe conceptul modern de comunicare prin folosirea unor instrumente noi.

Fără comunicare eficientă, instituțiile de învățământ nu pot rezista

Importanța comunicării eficiente și a profesionalismului oamenilor de PR dintr-o universitate, a fost adusă în prim plan în cadrul Galei de către d-l. Prof. univ. dr. Remus PICOPIE, Ministru al Educației, domnia sa aducându-și aminte despre celebra Universitate Harvard care a creat primul Departament de comunicare.

O treime din impresionantul buget anual al acestei Universități provenea, la data studiului,  din comunicarea cu oricine, absolvenți, firme, comunitate etc.

Domnul Ministru și-a exprimat admirația pentru universitățile care au înțeles cât de importanți sunt oamenii responsabili de comunicare în sistemul universitar, oameni care fac cunoscută munca de zi cu zi și care comunică cu oricine : de la o comunicare primară, simplă, cea internă și până la o comunicare complexă, cu exteriorul, cu absolvenții, cu mediul de afaceri, cu părinții…

Instituțiile de învățământ  se vor bucura de respect doar atunci când vor reuși să comunice ceea ce au făcut ! a încheiat domnul Ministru.

În cadrul Galei Edumanager  2013 au fost premiate și rezultatele altor instituții de învățământ superior și preuniversitar în diferite domenii în care au atins performanța: http://www.edumanager.ro/articol.php?id=13928&indentifica=danubius

Citit 1639 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 14:43