Centru British Council la Universitatea „Dunărea de Jos”

Centru British Council la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din acest an, British Council Romania şi Universitatea „Dunărea de Jos” îşi consolidează relaţiile şi, la propunerea Facultăţii de Litere, la instituţia gălăţeană va funcţiona un Centru de examinare a competenţelor lingvistice de limba engleză. Un parteneriat între cele două instituţii a fost semnat chiar săptămâna aceasta, iar din luna aprilie va începe formarea de formatori pe plan local.

Două tipuri de testări, în premieră la Galaţi

În Galaţi funcţionează, în prezent, două centre de evaluare Cambridge, atestate de British Council. Este vorba despre cel de la CNVA şi despre cel de la Şcoala Nr. 12. Centrul care va deveni funcţional la universitate chiar de luna viitoare va aduce însă noi tipuri de examinări pentru oraşul Galaţi. Este vorba despre IELTS, un test foarte solicitat pe piaţa internaţională a muncii, şi despre APTIS, care ajută organizaţiile şi instituțiile să stabilească nivelul de limbă engleză al angajaţilor, potenţialilor angajaţi, studenţilor sau profesorilor săi.

„Este un parteneriat benefic atât pentru universitate, cât şi pentru comunitatea locală. Spre deosebire de celelalte centre British Council, cel de la universitate se va ocupa pe de o parte de formarea şi examinarea unor competenţe recunoscute internaţional, iar pe de altă parte se adresează unui public adult, astfel încât examenele şi activităţile se vor axa pe aspectul profesional, pe continuare de studii şi pe dezvoltarea în perspectivă”, ne-a declarat decanul Facultăţii de Litere, prof. univ. dr. Michaela Praisler.

Astfel de centre mai există în şase oraşe

„Dorim să susţinem în continuare excelenţa şi obiectivitatea care ne recomandă pretutindeni, aşa că nu vom face nici aici rabat de la standardele înalte de examinare care ne asigură credibilitatea”, ne-a declarat Zoltan Popescu, managerul Departamentului Examinare, aflat la Galaţi pentru a pune bazele parteneriatului cu universitatea. „Colaborarea se poate extinde şi pe alte proiecte, culturale sau artistice, cu universitatea sau chiar cu municipalitatea”, ne-a spus şi Nicoleta Irimia, managerul Centrului British Council, filiala Iaşi.

Astfel de centre de examinare în universităţi mai există doar la Iaşi, Cluj, Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Constanţa.

Citit 2677 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.