Caz rezolvat de "Viaţa liberă"/ Vioară nouă pentru fata din casa cu ARTIŞTI
Foto: Foto: B. Codrescu - Ioana (în stânga, cu vioara), alături de una dintre surorile ei

Caz rezolvat de "Viaţa liberă"/ Vioară nouă pentru fata din casa cu ARTIŞTI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Acest articol m-a inspirat", ne-a scris pe adresa redacţiei o gălăţeancă, după ce a citit despre unul dintre cazurile prezentate de „Viaţa liberă” în campania săptămânală „Din inimă!”. Este vorba despre povestea Ioanei Şelaru, elevă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, pasionată de studiul viorii.

Aşa cum aţi citit în articolul „Cine o ajută cu o vioară pe fata din casa cu artişti?”, prin intermediul nostru, părinţii fetei au făcut un apel către cei care îi pot furniza o vioară performantă, care să o ajute să evolueze pe calea artistică. Deşi nenumăraţi gălăţeni ne-au căutat la redacţie, gata să îi ofere vioara la care nu mai cântau de mult timp, niciunul dintre instrumente nu a trecut de exigenţele tinerei şi ale profesorilor ei de vioară.

Gălăţeanca „inspirată” de articolul nostru şi-a mobilizat însă colegii de la serviciu, care, la rândul lor, au căutat ajutor la prieteni şi cunoscuţi, în aşa fel încât de la strângerea unei sume de bani şi până la comandarea unei viori noi, special pentru Ioana, nu a fost decât un pas. Doamna Şelaru, mama Ioanei, ne-a spus, mulţumim din suflet celor care au răspuns apelului "Vieţii libere", că un meşter din Sighetu Marmaţiei îi va realiza fetei vioara, în următoarele luni.

Doamna care a sărit în ajutorul familiei Şelaru a dorit să rămână anonimă şi ne-a rugat să nu facem public nici numele firmei unde lucrează. A vrut doar să ne spună că gălăţenii ar trebui să fie mai atenţi la nevoile celor din jurul lor şi să se implice atunci când povestea unui seamăn de-al lor „îi inspiră”!

 

Află aici mai multe despre Ioana, fata din casa cu artişti.

Citit 2693 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.