Gălăţenii dezbat acuzaţiile aduse Spitalului Judeţean
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gălăţenii dezbat acuzaţiile aduse Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articolul ”Acuzaţii grave la adresa Spitalului Judeţean. Un pacient rupe tăcerea”, publicat de ”Viaţa liberă” săptămâna trecută, a stârnit un val de comentarii pe site-ul ziarului, în special negative, la adresa unităţii spitaliceşti. Nemulţumirile lui Florin Radu, fostul pacient care şi-a povestit păţaniile din spital, au deschis o Cutie a Pandorei. Mulţi dintre gălăţeni şi-au spus experienţele, iar unii au încercat să afle unde este adevărata problemă. Câţiva cititori au avut şi cuvinte de mulţumire pentru medicii şi asistentele Secţiei Chirurgie II a spitalului (despre care se face referire în articolul nostru), aşa cum este şi Dorobăţ Mariana Olimpia. Nu este singura, altcineva  scriind că ”experienţa cu Spitalul Judeţean mi-a lăsat un gust foarte amar, dar sunt şi medici buni acolo”.

Pe de altă parte, un ”pacient cu state vechi” ne scrie despre cum a fost tratat în Spitalul ”C.I. Parhon” din Iaşi, unde a avut trimitere de la Galaţi: ”Am avut aproape non-stop asistentă în salon, mâncarea era servită chiar la pat, în veselă de unică folosinţă (…) Am văzut clar ce înseamnă actul medical de un înalt nivel profesional. La plecarea din spital, biletul de externare este scos la imprimantă, să înţeleagă fiecare ce şi cum a fost cu internarea şi cu menţiunea, la urmă, "Ne-a făcut plăcere să colaborăm cu dvs. şi vă asigurăm că orice pacient veţi trimite către servicul nostru va fi tratat cu maximă atenţie şi înalt profesionalism!"

În numele ”Pacientului român”, cineva îndeamnă să se iniţieze ”o mişcare de revoltă împotriva Spitalului Judeţean şi a sistemului sanitar, să postăm pe Facebook şi pe această adresă de mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) tot ce ni se întâmplă în calitate de pacienţi în relaţie cu medicii şi asistenţii din sistem. Haideţi să-i demascăm în fiecare zi, să-i nominalizăm pe cei care ne umilesc, ne calcă demnitatea în picioare, ne batjocoresc, ne cer bani!”

În replică, o gălăţeancă semnată ”Asistenta de serviciu” postează: ”Înţelegem nemulţumirile multora dintre dvs. legate de sistemul sanitar, dar de aici şi până la a jigni o întreagă tagmă de oameni extrem de serioşi şi de devotaţi meseriei e cale lungă. Dacă ar trebui să căutăm vinovaţii, îi găsim de ambele părţi. Dvs., ca beneficiari ai serviciilor medicale, încercaţi să ocoliţi calea dreaptă şi legală a rezolvării problemelor, apelând la cunoştinţe, pile, şi aşa s-a creat tipul de obligaţie numit şpagă. Nu e corect să fim trataţi toţi la fel. Sunt oameni foarte dedicaţi în sistem, care au sacrificat sănătate, familie.”

Tirpitz întreabă, retoric: ”De ce nu sunt afişate la vedere drepturile pacientului? Amărâtul de pacient nu ştie că exista lege pentru decontarea medicamentelor şi că reţeta trebuie parafată obligatoriu şi de medicul-şef de secţie, nu numai de medicul care te-a operat sau în grija căruia eşti.”

”Atâta timp cât prin Legea Sănătăţii nu se vor introduce prevederi clare care să separe activitatea medicală de stat de cea privată, nu vom avea niciodată suficiente fonduri pentru sănătate. Apreciez profesionalismul unor medici chirurgi, dar nu pot fi de acord cu aceia care internează pacientul în unitatea de stat la care este angajat, după care îl transferă şi îl operează în clinica proprie şi după ce încasează cu sau fără documente fiscale costul operaţiei, îl întoarce în clinica de stat unde statul suportă toate costurile tratamentului”, comentează Bibicu.

Cineva semnat ”Gălăţean” scrie: ”Există o delăsare a medicilor şi a personalului mediu, de plictiseală, din cauza aglomeraţiei cu pacienţi internaţi pentru lucruri minore, ce trebuie rezolvate de medicii de familie, de aici şi asistenţa medicală de mântuială. De asemenea, cred că nu are nimeni niciun interes să se echipeze secţiile cu echipamente performante de investigaţii, ca să nu mai aibă clienţi la cabinetele particulare. Problema este că autorităţile locale n-au luat şi nici nu vor lua nicio măsură de îndreptare.”

Citit 3789 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 16:13

3 comentarii

 • postat de mi
  Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 13:54
  109.98.161.***
  Facultate le mai trebuia la porcaria aia. Bine ca pleca dupa absolvire daca pot invata cuvinte ca sa dea examene la altii, ca scoliti acolo n ar putea sa faca nimic normal. Dar au furat banii statului cu studiile. Trebuiau sa faca facultate cu plata la BUCURESTI, nu gratis la porcaria aia. N a spus nimeni nimic impotriva gunoiului facut de chirurgul de Galati care a dus la moartea studentei de acolo. Se dadea mare la tv ca fata nu se simtea bine, i s a gasit apa in burta, i a facut operatia si i a gasit si chist ovarian si i a facut Marele bine de i a operat si chistul si i a fost mai rau iar la Marea facultate de Galati s a hotarat trimiterea la IASI ca profesorii lor sunt cum sunt si la BUCURESTI era prea departe. Gunoi de Romania. Scrie si pe internet ca chistul ovarian nu se opereaza DAR se invata in facultate ca un lichid in burta poate fi de multiple feluri si nu orice lichid inb burta se opereaza, daca poate fi tratat...etc nu se opereaza si pe loc doar urgente majore. Dar acel individ dupa operatie n a spus CE lichid era in burta, ce s a constatat, n a facut analizele lichidului care erau obligatorii si prezentare...etc. A taia orice oricum si a te da mare e posibil doar in porcaria de Romania. Prof IRINEL POPESCU a spus ca obstructia intestinala pentru care s a facut a doua operatie la FUNDENI se datora primei operatii. Dar aceea nu se stie de ce s a facut. Problemele sunt f grave. Desfiintarea lu' mama dracu de facultate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioan
  Luni, 26 Mai 2014 21:28
  5.13.168.***
  asa, si?
  crezi ca ii pasa cuiva de ce crezi tu?
  ca urmare, poti sa iei printscreenul, sa-l faci sul si sa ti-l indesi in locul unde nu te bate soarele.
  Ok?
  1
  1
  Raportează
 • postat de Ioana
  Luni, 26 Mai 2014 18:18
  80.96.3.***
  Nu sunteti specialisti doar in copy/paste dupa postarile cititorilor, ci si in a sterge postarile care nu va convin!
  Asadar, bun venit la rubrica "spicuim din postarile cititorilor"!

  PS: Facut print screen dupa postare, asa ca puteti s-o stergeti ca si pe cealalta, oricum o sa vada si altii cat de deontologi sunteti si cum reactionati la critici!
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.