Peisaje de POVESTE: Cinci destinaţii de vacanţă pentru fanii „Game of Thrones”
Foto: Insula Gozo, Malta

Peisaje de POVESTE: Cinci destinaţii de vacanţă pentru fanii „Game of Thrones”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă sunteţi cu adevărat fani ai personajelor din seria „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”), atunci nimic nu vă va sta în cale să vedeţi măcar unul dintre locurile care amintesc la fiecare pas de celebra peliculă. De altfel, de câte ori nu ţi-ai dorit să vizitezi locurile fabuloase din Westeros pe care le vezi în fiecare episod? Chiar dacă tărâmul prezentat în film nu este unul real, locurile unde sunt filmate episoadele există cu adevărat. Iată doar câteva dintre acestea:

Pestera Grjótagjá, Islanda

Cu siguranţă veţi recunoaşte această peşteră minunată ca fiind cea în care bastardul Jon Snow şi-a încălcat jurământul făcut Rondului de Noapte. Peştera este situată în apropierea lacului Mývatn şi a devenit o atracţie pentru turişti chiar înainte de apariţia filmului, datorită apei termale. În ultimul timp, apa a devenit insuportabil de fierbinte, dar peştera a rămas una dintre frumuseţile naturii islandeze.

Insula Gozo, Malta

În acest loc mirific au fost filmate scenele cu tribul Dothraki. Insula este cunoscută pentru frumuseţea sa, dar mai ales pentru misticitate, fiind considerată insula Calypso din Odiseea lui Homer. Este un loc perfect pentru scufundări, explorări şi aventuri, pentru cei care caută exact asta.

The Dark Hedges, Irlanda de Nord

Pe acest drum deosebit de frumos au fost filmate câteva scene din „Game of Thrones”. Este vorba despre un tunel natural de copaci situat în preajma orăşelului Armoy. Se spune că tunelul verde are mai bine de două sute de ani, fiind renumit pentru aspectul uşor înfricoşător, de unde şi multe poveşti cu fantome, spuse în zonă.

Castelul Doune, Scoţia

Acesta este primul loc pe care l-aţi văzut în film, pentru că aici a fost filmată scena din debutul serialului. Aici s-au filmat toate scenele din Winterfell, reşedinţa casei Stark. A fost construit de către Ducele de Albany, la sfârşitul anilor 1300 şi, din fericire, se păstrează într-o stare foarte bună.

Dubrovnik, Croaţia

Oraşul Dubrovnik a fost alegerea perfectă pentru a filma scenele care au loc în King’s Landing. Din 1979, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind una dintre cele mai importante staţiuni turistice de la Marea Adriatică. Un motiv în plus să o treceţi pe lista de călătorii din 2014!

Află aici nişte idei de city-break în oraşe româneşti!

 

Citit 3227 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.