Universitatea pune la bătaie peste 1.800 de locuri la buget

Universitatea pune la bătaie peste 1.800 de locuri la buget
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La admiterea din vară la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, candidaţii vor avea la dispoziţie 1.850 de locuri la buget şi alte aproape 1.590 de locuri la taxă. Faţă de locurile alocate la admiterea din 2013, anul acesta, Ministerul Educaţiei a suplimentat cifra de şcolarizare pentru studii de licenţă cu 50 de locuri bugetate.

"Foarte puţine universităţi au beneficiat de o creştere a numărului de locuri şi credem că asta este datorită faptului că organizăm probe la admitere şi a faptului că nu am rămas cu locuri neocupate. Cele mai multe dintre cele 50 de locuri primite în plus anul acesta vor merge către Facultatea de Medicină şi Farmacie. Este vorba despre zece locuri. Noi mai sperăm şi ca rezultatele de la bacalaureat să fie mai bune ca anul trecut”, a comentat prorectorul Adrian Lungu, preşedintele Comisiei de Admitere.

Cele mai multe locuri la buget vor fi scoase la concurs la Facultăţile de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, la Medicină şi Farmacie şi la Economie şi Administrarea Afacerilor.

Aproape 500 de candidaţi şi-au exprimat deja intenţia de a participa la admiterea din vară, întrucât au accesat platforma online a universităţii şi şi-au lăsat o parte din datele necesare participării la concurs. Toţi ceilalţi viitori candidaţi sunt invitaţi să acceseze www.admitere.ugal.ro, unde se pot preînscrie la admitere, fără însă ca această acţiune să-i oblige în vreun fel să şi participe la examenul din vară. Înscrierile efective la admitere (sau validarea înscrierilor online) se desfăşoară în perioada 14-18 iulie, iar probele de concurs între 21 şi 24 iulie, în maxim două zile urmând să fie afişate şi rezultatele.

Află aici alte detalii despre admiterea la facultate: Universitatea "Dunărea de Jos" a dat startul la admitere

 

Citit 2974 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.