Aur pentru Galaţi la matematică şi informatică
Foto: Foto: Cristian Chirac, câştigătorul medaliei de aur la matematică

Aur pentru Galaţi la matematică şi informatică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cristian Chirac şi Alexandru Mocanu, ambii de la CNVA, au primit cele mai valoroase medalii


Elevii care au reprezentat Galaţiul la Olimpiada naţională de matematică s-au întors acasă cu cinci medalii, în timp ce informaticienii au revenit cu şapte medalii.

Cristian Chirac, elev în clasa a XII-a la CNVA, a câştigat anul acesta o medalie de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) şi o menţiune de la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Andrei Bogdan Puiu, clasa a XI-a la CNVA, a primit o medalie de argint de la SSMR şi mentiune de la MEN. Tot cu argint au fost medaliaţi Ioana Bouroş, clasa a X-a la Colegiul Naţional "C. Negri", şi Răzvan Pripoaie, clasa a VI-a la CNVA, în timp ce Ana Maria Chiriac, clasa a V-a la CNVA, a primit bronzul.

Alexandru Mocanu, elev în clasa a IX-a la CNVA, a obţinut cea mai valoroasă medalie la informatică, din partea Societăţiii Ştiinţifice de Informatică din România şi menţiune din partea Ministerului Educaţiei. Tot la informatică s-au mai obţinut alte şase medalii de bronz, de către cinci elevi de la CNVA - Bogdan Serea, Ioana Buţu, Ştefan Iordache, Tudor Profir şi Daniel Salin şi unul de la CNMK - Marius Mihalachi.

Din nefericire, nici la matematică, nici la informatică, elevii gălăţeni nu s-au calificat în lotul lărgit, după probele de baraj.

Citit 5996 ori Ultima modificare Vineri, 11 Aprilie 2014 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.